Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele CSM, reacţie la atacul ministrului Justiţiei: 'Este important dialogul, iar nu monologul frecvent'

Facebook
Bogdan Mateescu, judecator CSM

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii reacţionează la atacul lansat de ministrul Justiţiei. Prin intermediul purtătorului de cuvânt al CSM, judecătorul Bogdan Mateescu numeşte interviurile lui Stelian Ion "monologuri frecvente" şi face apel la dialog.

"Preşedintele CSM nu comentează declaratiile ministrului justitiei. Consideră că este necesar să se rezolve problemele reale, cronice ale sistemului judiciar, sens în care este important dialogul, iar nu monologul frecvent, fie el şi public", transmite purtătorul de cuvânt al CSM.

Într-un interviu pentru HotNews, Stelian Ion, ministrul Justiţiei, a atacat din nou Consiliul Superior al Magistraturii, garantul constituţional al independenţei justiţiei. Ministrul acuză CSM că încearcă să acapareze atribuţiile care revin altor instituţii. Stelian Ion recunoaşte fără perdea că nu are o relaţie bună cu CSM. Detalii AICI!

Stelian Ion a reacţionat şi la demersul preşedintelui CSM de a sesiza Inspecţia Judiciară cu privire la declaraţiile ministrului Justiţiei pe tema preluării unor dosare "cu japca".

"Este atribuţia sa să sesizeze Inspecţia Judicară, vom vedea ce zice Inspecţia Judiciară. Este dreptul său să facă acest lucru, la fel cum este dreptul meu să acţionez în conformitate cu ceea ce îmi spune conştiinţa şi ceea ce cred că este corect pentru sistemul judiciar. Aşa că aceste tensiuni probabil că sunt în centrul atenţiei sau fac cumva obiectul unei monitorizări din partea presei şi a cetăţenilor, dar nu-mi doresc să escaladăm acest conflict. Mi-ar fi fost uşor, am argumente foarte puternice în sensul în care ceea ce am spus în acel interviu este întemeiat", a mai declarat Stelian Ion.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.