Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Federației Antidrog, cu jalba-n proțap la șefa Comisiei Europene privind lipsa de implicare a autorităților române

herioină droguri Olanda

Gigel Lazăr, președintele Federației Antidrog, a decis să se adreseze Comisiei Europene, nemulțumit fiind de modul în care România tratează implementarea unei strategii eficiente în politica antidrog.

"Pentru ca!

Antidrog însemna responsabilitate la nivelul Uniunii Europene, înseamna determinare si implicare la nivelul statelor membre!

Pentru ca!

Suntem stat membru al UE, am semnat un Tratat de Aderare, trebuie sa respectam principiile si valorile UE, vrem sa nu mai avem MCV si sa aderam integral la Spatiul Schengen!

Pentru ca!

Guvernele de dupa momentul aderarii, nu respecta decat partial obligatiile asumate, pentru ca autoritatile romane considera ca sunt suverane si nu mai au nici-o obligatie, consideram ca a venit momentul sa INTELEAGA ca in raport de UE ca stat membru, nu merge cu grandomanii si autosuficienta persoanala. Romania nu este pe persoana fizica.

Pentru ca am asteptat 1 an, am dat dovada de toata rabdarea sa vedem o Strategie Nationala Antidrog, Plan de Actiune, Program National, Program de Interes National adoptate de Guvern.

Pentru ca am asteptat prea mult

Astazi am trimis d-nei Charmaine Hili, consilierul presedintelui Comisiei Europene - Ursula von der Leyen , pe zona de afaceri interne si securitate europeana spre analiza si informare atat preseditelui CE cat si comisarul Ylva Johansson - Afaceri Interne, invederarile FNA, CIADO, UPSV, FNAP-IP Bucuresti, A.C. Dracula, EDU-360, privind politicile nationale antidrog.

Fie ca vorbim de Guvernul României, Ministerul Afacerilor Interne, Romania, noi am fost de buna credinta, am comunicat, am invederat acestora problemele privind Strategia Nationala Antidrog. Dumnealor au considerat desuet Tratatul de Aderare, Capitolul 24 JAI si societatea civila antidrog nerelevanta", scrie Lazar pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.