Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Federaţiei kenyene de fotbal a fost arestat

footballkenya.org
Nick Mwendwa

Nick Mwendwa, preşedintele Federaţiei kenyene de fotbal (FKF), organizaţie plasată sub tutelă în urma acuzaţiei de corupţie, a fost arestat, a anunţat vineri o sursă din poliţie, transmite AFP.

Mwendwa a fost arestat într-un hotel din Nairobi, la o zi după decizia guvernului kenyan de a numi un comitet interimar pentru a conduce federaţia, după ce o anchetă a arătat că aceasta a deturnat fonduri primite de la guvern şi de la mai mulţi sponsori, ceea ce FKF contestă.

Mwendwa, în vârstă de 41 de ani, conduce din 2016 FKF, care în ultimii ani a fost ţinta controverselor şi acuzată de delapidare.

"A fost arestat şi este interogat la sediul nostru", a indicat George Kinoti, responsabilul anchetelor penale ale poliţiei.

Ministrul sportului, Amina Mohamed, a anunţat joi plasarea sub tutelă a FKF şi a numit un comitet interimar condus de un fost judecător pentru a conduce federaţia timp de şase luni, potrivit Agerpres.ro.

Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) a avertizat însă Kenya că riscă să fie suspendată dacă această decizie nu este reconsiderată. Potrivit FIFA, această decizie "încalcă în mod evident" principiul potrivit căruia federaţiile îşi conduc în mod independent afacerile, fără influenţa unor terţi.

Mwendwa a indicat că se va opune plasării sub tutelă şi a afirmat că nu a comis nicio ilegalitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.