Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Franţei câştigă de pe urma atentatelor de la Paris

hollande

Popularitatea preşedintelui francez Francois Hollande a crescut la cel mai înalt nivel în trei ani, cu susţinători ce îi sprijină gestionarea robustă a situaţiei după atacurile din 13 noiembrie care au ucis 130 de persoane la Paris, arată marţi două sondaje, relatează Reuters, potrivti Agerpres.

Încrederea în Hollande a crescut de la 15% în noiembrie la 35% în decembrie, din nou la un nivel văzut ultima dată în decembrie 2012, 
arată sondajul TNS Sofres One Point realizat pentru cotidianul Le Figaro. 

Aprobarea acţiunilor lui Hollande ca preşedinte a crescut de la 28% în noiembrie la 50% în decembrie, potrivit sondajului IFOP-Fiducial 
pentru Paris Match. 

Popularitatea lui Hollande, un socialist ales în mai 2012, s-a aflat în cea mai mare parte a mandatului său la cel mai scăzut nivel pentru un preşedinte francez. Acum el se plasează mai bine decât predecesorul său conservator Nicolas Sarkozy în acelaşi stadiu al mandatului său, notează Reuters. 

Cu toate acestea, un salt mai mic al popularităţii lui Hollande după atacurile din ianuarie a fost de scurtă durată, ceea ce sugerează un suport ce ar putea dispărea din nou în aşteptarea realegerii sale în 2017. 

Rata şomajului în Franţa este acum deasupra mediei zonei euro pentru prima dată din 2007, potrivit Eurostat, o cifră de natură să rănească ratingul lui Hollande. 

63% dintre cei intervievaţi pentru sondajele din decembrie încă afirmă că nu au încredere în el. 

Partidul socialist al lui Hollande, care acum conduce cele mai multe jurisdicţii regionale, este văzut suferind pierderi uriaşe în alegerile regionale din 6 şi 13 decembrie, chiar dacă înfrângerea ar putea fi mai puţin dureroasă decât cea de care se temea acum câteva săptămâni. 

Sondajul TNS Sofres a fost efectuat pe un eşantion reprezentativ de 1.000 de persoane intervievate la domiciliu în perioada 26-28 noiembrie. 

Sondajul IFOP-Fiducial s-a bazat pe punctele de vedere ale unui număr de 983 de persoane chestionate prin telefon pe 27 şi 28 noiembrie, adaugă Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.