Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele FRF speră ca Mirel Rădoi să aibă 2 teste negative: Selecţionerul va urmări pe internet antrenamentele naţionalei

Frf.ro
mirel radoi

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul Comitetului Executiv al FRF, că speră ca selecţionerul Mirel Rădoi, infectat cu COVID-19, să aibă două teste negative consecutive şi să poată sta pe banca tehnică la meciul naţionalei cu Macedonia de Nord, el precizând că tehnicianul va urmări live prin intermediul internetului antrenamentele primei reprezentative de la Mogoşoaia.

"E o pierdere foarte mare, nu ne aşteptam la acest lucru. Mai ales că Mirel Rădoi a trecut prin prima fază a vaccinării. În momentul de faţă ne dorim să nu avem şi jucători în aceeaşi situaţie, fie depistaţi pozitiv, fie accidentaţi. Pentru că, din păcate, avem iarăşi vestea tristă în ceea ce îl priveşte pe Ionuţ Radu. Să sperăm că şirul veştilor triste se opresc aici. Deci jucătorii care vor intra pe teren vor trebui să joace şi pentru Mirel de data această. Sperăm totuşi să avem două teste negative consecutive, iar Mirel să poată fi prezent la primul meci. Din fericire, în perioada în care Mirel consideră că a intrat în contact cu o persoană depistată apoi pozitiv nu a avut contacte cu ceilalţi membri din staff-ul tehnic. Mirel este asimptomatic, mental e bine, este un luptător", a afirmat Burleanu, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Ieșire a consilierului lui Mugur Isărescu: Revolut Bank nu are autorizație BNR! E suficientă cea de la Banca Centrală Europeană

"Am intervenit pentru ca la Mogoşoaia, cele două terenuri de antrenament să fie conectate la internet de mare viteză, iar Mirel din izolare să poată urmări fiecare fază a antrenamentului şi implicit să intervină dacă este cazul. Cel care îi ia locul, aşa cum se întâmpla şi în toamnă dacă era cazul, este Nicolae Dică. Mâine sau poimâine va fi un nou test, iar dacă Mirel va fi negativ speranţele vor fi mai mari că îl vom avea pe bancă la primul meci", a adăugat el.

Preşedintele a menţionat că primul meci din această lună, cel cu Macedonia de Nord, este extrem de important.

"Sper să obţinem în aceste trei meciuri un număr suficient de puncte pentru a ne aduce calificarea la Cupa Mondială. Dacă vom câştiga primul meci, la nivel mental vom putea să le pregătim foarte bine şi pe următoarele două. Referitor la Germania, nu cred că este un impediment faptul că au cinci absenţi pentru a alinia un 'unsprezece' extrem de competitiv cu noi", a explicat oficialul FRF.

Echipa naţională de fotbal a României va disputa în luna martie trei partide în cadrul preliminariilor Cupei Mondiale 2022. Prima reprezentativă întâlneşte la 25 martie Macedonia de Nord (ora 21:45, Arena Naţională din Bucureşti), la 28 martie Germania (ora 21:45, Arena Naţională din Bucureşti) şi în 31 martie Armenia (ora 19:00, în deplasare).

Referitor la echipa naţională de tineret, Burleanu a precizat că obiectivul acesteia la Campionatul European U21 din acest an este clasarea în primele patru locuri.

"Obiectivul este să producem un rezultat mai bun decât cel din campania precedentă. Asta înseamnă că trebuie să terminăm cel puţin în primele patru echipe la Campionatul European. Deci în martie trebuie să terminăm în primele două locuri pentru a putea să ne calificăm în următoarea fază a acestei ediţii de Campionat European", a mai spus Răzvan Burleanu.

Reprezentativa Under 21 a României va participa în perioada 24-31 martie la faza grupelor a Campionatului European de tineret din Ungaria şi Slovenia. Distribuită în grupa A, alături de ţara gazdă, Germania şi Ţările de Jos, selecţionata României va disputa toate cele trei partide la Budapesta, pe Stadionul Uj Bozsik. Fazele eliminatorii se vor disputa între 31 mai şi 6 iunie 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.