Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Germaniei se implică în CRIZA politică: Cerere URGENTĂ pentru partide și Angela Merkel

www.dw.com
Frank-Walter Steinmeier

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier a îndemnat luni clasa politică germană să revină la masa negocierilor pentru formarea unui nou guvern şi a respins, în numele stabilităţii Germaniei şi a Europei, ideea unor alegeri legislative anticipate în perioada următoare, relatează AFP.

Nu sunt planificate pentru moment alegeri anticipate, a afirmat şeful statului german, subliniind că toate partidele au datoria de a încerca să formeze un nou guvern, potrivit DPA şi Reuters.

Citește și: Transfer istoric la FCSB: Ce sumă uriașă i-a intrat în cont patronului Gigi Becali

Frank-Walter Steinmeier a spus că se aşteaptă ca toate partidele alese în parlament să fie pregătite de negocieri pentru a permite formarea unui nou guvern, după ce tratativele tripartite între blocul conservator CDU/CSU (Uniunea Creştin-Democrată/Uniunea Creştin-Socială), Partidul Liber-Democrat (FDP) şi Verzi, în vederea creării coaliţii de guvernământ, au eşuat duminică la miezul nopţii, scrie agerpres.ro.

'Toate partidele politice alese în parlamentul german au obligaţia de interes comun de a servi ţara noastră', a menţionat Steinmeier într-un discurs televizat.

Citește și: EXCLUSIV! Statul paralel există! Vezi cine face parte de fapt din el – detalii interesante

'Mă aştept ca toată lumea (partidele) să fie dispuse la dialog pentru a face posibil, într-un termen rezonabil, formarea noului guvern', a reiterat preşedintele german, a doua zi după eşecul istoric al cancelarului Angela Merkel de a constitui un nou guvern, care i-ar fi asigurat al patrulea mandat la conducerea executivului.

Conservatorii au câştigat alegerile din septembrie cu un scor sub aşteptări, de aceea Angela Merkel a fost nevoită să încerce constituirea unei coaliţii tripartite inedite la nivel naţional.

Citește și: Revoluție în comerțul online: Ce profit uriaș le-a adus cel mai mare eveniment de shopping din an celor de la eMAG .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.