Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele ghanez Nana Akufo-Addo, prima persoană vaccinată anti-COVID-19 în cadrul programului COVAX

Twitter
Nana Akufo Addo

Preşedintele ghanez Nana Akufo-Addo a devenit luni prima persoană din lume care a fost vaccinată anti-COVID-19 în cadrul programului COVAX al ONU, menit să ajute ţările sărace să-şi vaccineze populaţiile împotriva coronavirusului, relatează AFP, potrivit AGERPRES.

Preşedintele în vârstă de 76 de ani, a cărui ţară a primit miercurea trecută prima livrare de vaccinuri în cadrul mecanismului COVAX, a fost imunizat cu vaccinul Oxford/AstraZeneca, potrivit imaginilor transmise în direct de televiziunea naţională din Ghana.

"Este important să dau exemplu şi să arăt că acest vaccin este sigur, fiind prima persoană (în cadrul COVAX) care îl primeşte, astfel încât toată lumea din Ghana să se simtă în siguranţă dacă face vaccinul", a spus Nana Akufo-Addo într-un discurs.

Citește și: SONDAJ CURS - PNL îşi începe scăderea, PSD stagnează USR-PLUS şi AUR îşi conservă poziţiile

În afară de preşedinte, prima doamnă a Ghana a primit luni prima doză de vaccin.

Sistemul COVAX îşi propune să ofere în acest an vaccinuri anti-COVID pentru 20% din populaţie în aproape 200 de ţări şi teritorii participante, însă cel mai important, se desfăşoară în cadrul unui mecanism de finanţare care permite unui număr de 92 de economii cu venituri mici şi medii să aibă acces la doze de vaccin. El a fost pus în aplicare pentru a încerca să împiedice ţările bogate să monopolizeze toate dozele de vaccin care sunt încă fabricate în cantităţi prea mici pentru a satisface cererea globală.

Ghana a devenit miercuri prima ţară din lume care a primit dozele de vaccin finanţate în cadrul acestei iniţiative.

Această ţară anglofonă din Africa de Vest a înregistrat 84.023 de cazuri de coronavirus, dintre care 607 decese. Aceste cifre sunt însă subevaluate, ca în multe alte ţări africane, unde numărul de teste efectuate rămâne scăzut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.