Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Guatemalei cere SUA să dea dovadă de fermitate faţă de migranţii clandestini

Guatemala

Preşedintele Guatemalei a cerut SUA să dea dovadă de fermitate faţă de migraţia clandestină la frontiera mexicană, afirmând că "mesajele umanitare" ale administraţiei Biden sunt responsabile de afluxul migranţilor, potrivit France Presse.

"Mesajele umanitare au fost deformate aici de către traficanţi", grupuri criminale care organizează imigraţia clandestină, a subliniat Alejandro Giammattei într-un interviu acordat postului de televiziune american Fox News, difuzat miercuri seara.

"Ei au spus că vor promova reunificarea familiilor, deci traficanţii au sosit şi au dus copii şi adolescenţi spre SUA. Frontierele au fost luate cu asalt", a continuat şeful statului guatemalez. "Acesta este motivul pentru care am sugerat SUA să-şi clarifice mesajul", a adăugat el.

Alejandro Giammattei a salutat totuşi afirmaţiile ferme ale vicepreşedintei Kamala Harris, care s-a aflat luni în Guatemala City în prima sa vizită peste hotare în această calitate. Ea s-a deplasat apoi în Mexic, scrie Agerpres.ro.

"Vicepreşedinta a trimis ieri (marţi - n.r.) un mesaj foarte clar: Nu veniţi, pentru că nu vă vom lăsa să intraţi", a adăugat el.

Responsabilă de dosarul imigraţiei clandestine, Kamala Harris este ţinta criticilor republicanilor, care au acuzat-o că nu ia suficient de în serios "criza" migraţiei şi care au calificat turneul său în America Centrală drept o "ocazie ratată".

Numărul migranţilor fără documente opriţi la frontiera între Mexic şi SUA a atins în aprilie cel mai înalt nivel din ultimii 15 ani. Printre cei peste 178.600 migranţi, între care minori veniţi singuri, 82% veneau din Mexic şi din "triunghiul nordic" al Americii Centrale - Guatemala, Honduras şi Salvador.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.