Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Iohannis şi premierul Cioloş, invitaţi de Ziua Unirii la Focşani

Preşedintele Klaus Iohannis, premierul Dacian Cioloş şi şefii celor două Camere ale Parlamentului, Călin Popescu Tăriceanu şi Valeriu Zgonea, au fost invitaţi de autorităţile vrâncene să participe la manifestările ce vor avea loc în Piaţa Unirii din Focşani, pe 24 ianuarie, la împlinirea a 157 de ani de la Unirea Principatelor. 

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, şi prefectul Nicuşor Halici au trimis invitaţii similare şi miniştrilor din Guvernul Cioloş, membrilor Curţii Constituţionale, Consiliului Superior al Magistraturii, ambasadorilor acreditaţi în România, Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, precum şi preşedinţilor de consilii judeţene. 

Programul manifestărilor dedicate împlinirii a 157 de ani de la Unirea Principatelor Române va începe în Focşani pe 24 ianuarie, la ora 15,30, cu o scenetă dedicată 'Micii Uniri', va continua cu alocuţiunile oficialităţilor administraţiei publice centrale şi locale iar, la final, invitaţii şi publicul vrâncean urmează a se prinde în Hora Unirii. 

Legea pentru declararea zilei de 24 ianuarie Ziua Unirii Principatelor Române a fost adoptată în 3 decembrie 2014 drept drept zi de sărbătoare naţională de Camera Deputaţilor, în calitate de for legislativ decizional, cu 276 de voturi 'pentru', 4 'împotriva' şi 11 abţineri. 

"Era firesc un asemenea demers, având în vedere că Unirea Principatelor Române, prin actul de la 24 ianuarie din Focşani, a declanşat procesul istoric care a dus la România Mare în data de 1 decembrie 1918, constituită tot după evenimente istorice petrecute pe teritoriul Vrancei în 1917. A fost, aşadar, voinţa vrâncenilor în special şi a românilor în general ca ziua de 24 ianuarie să devină sărbătoare naţională. Acum este menirea noastră să marcăm cum se cuvine, prin unire de spirit şi bucurie în suflete, evenimentul", a declarat, pentru AGERPRES, presedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.