Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Iranului face o paralelă între soarta lui Floyd şi tratamentul aplicat de SUA ţării sale

Hassan Rouhani

Preşedintele iranian Hassan Rouhani a comparat uciderea americanului de culoare George Floyd cu modul în care Iranul este tratat de către SUA, într-un discurs video difuzat la Adunarea generală a ONU, relatează marţi dpa, potrivit AGERPRES.

"Difuzarea în întreaga lume a imaginilor care arată tratamentul la care este supus un afro-american de către poliţia din SUA ne face să ne gândim la propria experienţă. Am recunoscut instantaneu genunchiul de pe gât drept piciorul aroganţei pe gâtul naţiunilor independente", a spus el.

"Timp de decenii, curajoasa naţiune a Iranului a plătit un preţ la fel de mare pentru faptul că a căutat libertatea şi eliberarea de dominaţie şi despotism", a adăugat el.

Citește și: Doctorul Monica Pop a răbufnit: Nu-i credeți pe fățarnici! Neagă public existența Covid, dar dau repede din coate pentru a face rost de medicamente .

Hassan Rouhani a făcut referire la înregistrarea cu telefonul mobil din luna mai în care se vede cum un poliţist alb îi ţine genunchiul pe gât lui Floyd, un bărbat de culoare încătuşat, timp de aproape opt minute.

Discursul său are loc la o zi după ce SUA au impus un set de noi sancţiuni împotriva Teheranului, în cadrul aşa-numitei campanii de presiune maximă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.