Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele israelian îşi continuă vizita istorică în Emiratele Arabe Unite în pofida atacului cu rachetă lansat de rebelii houthi

jpost.com
Isaac Herzog

Preşedintele israelian Isaac Herzog îşi va continua vizita în Emiratele Arabe Unite aşa cum a fost planificat, după ce statul din Golf a declarat că a interceptat o rachetă balistică lansată de rebelii houthi din Yemen, informează Reuters.

"Preşedintele a fost informat cu privire la detaliile incidentului. Nu a fost reprezentat un pericol şi nici nu reprezintă un pericol pentru preşedinte şi delegaţia sa", se artă într-o declaraţie a administraţiei prezidenţiale israeliene.

Emiratele Arabe Unite au anunţat luni că au interceptat o rachetă balistică lansată de rebelii houthi din Yemen, care nu a provocat victime. Acesta este al treilea atac similar de la începutul lunii, după cele din 17 şi 24 ianuarie.

Ministerul apărării a precizat într-un comunicat că resturile rachetei au căzut într-o zonă nepopulată şi nu au făcut victime.

Rebelii houthi au condus mai multe operaţiuni împotriva Arabiei Saudite, dar atacul din 17 ianuarie asupra Abu Dhabi a fost primul recunoscut de Emirate în interiorul graniţelor sale. Acesta a fost urmat de o serie de atacuri aeriene ale coaliţiei în Yemen şi de ofensive terestre ale forţelor guvernamentale împotriva rebelilor houthi.

Emiratele Arabe Unite fac parte dintr-o coaliţie militară condusă de Arabia Saudită care, din 2015, sprijină guvernul Yemenului împotriva rebelilor houthi susţinuţi de Iran. Emiratele şi-au retras trupele din Yemen în 2019, dar rămân un jucător influent în acest conflict.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.