Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Mexican dorește implementarea modelului european în America de Sud

newsweek.com
Andres Manuel Lopez Obrador

Naţiunile din America Latină şi Caraibe ar trebui să aspire la un bloc regional similar cu Uniunea Europeană. Andres Manuel Lopez Obrador a declarat în cadrul summitului Comunităţii Statelor latino-americane şi caraibiene necesitatea unei astfel de alianţe strategice.

Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a fost gazda summitului Comunităţii Statelor latino-americane şi caraibiene. El a pledat pentru formarea unui bloc comunitar similar cu cel al Uniunii Europene.

„Naţiunile din America Latină şi Caraibe ar trebui să aspire la un bloc regional similar cu Uniunea Europeană”, a declarat preşedintele Mexicului.

O astfel de alianţă strategică aduce o serie de beneficii pentru statele din America Latină: programe sociale, sprijin economic, militar, proiecte comune în vederea depăşirii situaţiilor de criză, relatează Reuters.

Liderii sosiţi la invitaţia lui Lopez Obrador şi-au manifestat dorinţa de a slăbi Organizaţia Statelor Americane, cu sediul la Washington, deoarece acest organism regional exclude Cuba şi este privit cu scepticism de mulţi dintre liderii de centru-stânga ai Americii Latine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.