Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Mexicului promite o 'anchetă aprofundată' după accidentul de la metrou soldat cu cel puţin 23 de morţi

Agerpres - Reuters
Andres Manuel Lopez Obrador

Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a promis marţi o "anchetă aprofundată", cu ajutorul unor experţi internaţionali independenţi, asupra accidentului de la metrou din capitala ţării, care s-a soldat cu cel puţin 23 de morţi, după prăbuşirea unui pod, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Va exista o anchetă aprofundată pentru a încerca să aflăm adevărul (...), plecând de la care responsabilitatea va fi stabilită", a declarat Lopez Obrador în conferinţa sa de presă cotidiană.

Ancheta a fost încredinţată parchetului federal şi celui al oraşului Ciudad de Mexico, şi va beneficia de sprijinul unor experţi internaţionali independenţi, a precizat şeful statului.

Linia 12 de metrou din Ciudad de Mexico, pe care a avut loc accidentul, a fost construită în timpul mandatului lui Marcelo Ebrard (2006-2012), care este în prezent ministru de externe în guvernul mexican şi un colaborator apropiat al preşedintelui Andres Manuel Lopez Obrador.

După producerea accidentului, presa locală a evocat polemicile care au apărut la momentul construirii acestei linii care traversează sudul capitalei şi problemele sale recurente de funcţionare.

"Nu putem să intrăm pe terenul speculaţiilor şi chiar şi mai puţin să punem în discuţie posibili reponsabili fără a deţine probe. Vom face în aşa fel încât ancheta să aibă loc rapid", a adăugat şeful statului.

Marcelo Ebrard, prezent la conferinţa de presă, a evocat o "zi tristă pentru toţi" şi a declarat că împărtăşeşte indignarea şi durerea provocate de tragedie.

"În ceea ce mă priveşte, mă pun complet la dispoziţia autorităţilor", a spus Ebrard, considerat un candidat potenţial pentru partidul la putere la alegerile prezidenţiale din 2024.

Cel puţin 23 de persoane şi-au pierdut viaţa în noaptea de luni spre marţi, şi alte câteva zeci au fost rănite, la Ciudad de Mexico, după prăbuşirea unui pod în urma căreia o garnitură de metrou a căzut în gol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.