Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Moldovei își strigă la CNN disperarea: Noua tulpină face ravagii în țară, iar economia este într-o situație foarte rea! Avem nevoie de vaccin!

captura CNN
Maia Sandu CNN

Situaţia epidemiologică s-a agravat în ultimele săptămâni, din cauză că tulpina britanică a noului coronavirus a ajuns în ţară. Anunţul a fost făcut de şeful statului, Maia Sandu, într-un interviu pentru postul american de televiziune CNN. Între timp, medicii din Moldova doar intuiesc acest lucru, iar ANSP aşteaptă rezultatele laboratorului din Germania, relatează Publika TV.

Vezi și: Previziune sumbră: 'După 15 martie vom atinge acel vârf de care ne este teamă'

"Numărul cazurilor de COVID-19 a început să crească după ce am avut o situaţie destul de bună în ianuarie şi la începutul lunii februarie, dar acum se pare că noua tulpină a coronavirusului a ajuns în Moldova. Vaccinul este cel mai important acum, mai ales că şi economia este într-o situaţie foarte rea.", a spus preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu. 

Într-un alt interviu, premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a declarat că Republica Moldova va accepta cu drag o donaţie de vaccinuri Sputnik V din partea Rusiei, chiar dacă acesta nu a fost aprobat de Agenţia Europeană a Medicamentului şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Însă, deocamdată, nu există un acord în acest sens.

"Dacă Federația Rusă va decide să facă o donație Republicii Moldova de vaccinuri Sputnik o acceptăm cu mare drag. În interesul național la ora actuală este să achiziționăm, într-adevăr, un număr cât mai mare de vaccinuri. Nu contează care vaccin, oricare este disponibil.", a spus premierul interimar al Republicii Moldova, Aureliu Ciocoi. 

În prezent, preparatul rusesc Sputnik V aşteaptă să fie omologat de OMS pentru utilizare de urgenţă. Ciocoi a mai declarat că, în timpul apropiat, ar putea fi instituite noi restricţii, inclusiv amenzi drastice pentru cei care care nu le respectă. Potrivit premierului interimar, statul are aproximativ 600 de milioane de lei pentru a procura vaccinuri anti-COVID. Banii sunt atât din surse interne, cât şi externe.

Până acum, Agenţia Medicamentului a autorizat utilizarea a trei vaccinuri în Republica Moldova. Este vorba despre Pfizer/BioNTech, AstraZeneca şi Sputnik V.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.