Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele palestinian se răzbună pe americani: Decizia luată de Mahmoud Abbas

Newsweek
trump si abbas

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas nu îl va primi în vizită pe vicepreşedintele american Mike Pence, a anunţat sâmbătă un consilier al lui Abbas, după decizia preşedintelui Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Nu va avea loc nicio întâlnire cu vicepreşedintele american în Palestina", a declarat Majdi al-Khalidi, un consilier pe probleme diplomatice al preşedintelui Abbas. 

Vizita lui Mike Pence în Israel şi în teritoriile palestiniene este prevăzută în a doua jumătate a lunii decembrie.

Vezi şi: Cum arată o manipulare profesionistă pe legile justiției/ ANALIZĂ

"Odată cu decizia lor asupra Ierusalimului, Statele Unite au încălcat toate liniile roşii", a spus consilierul preşedintelui Abbas. 

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, lider al Fatah, nu a menţionat vizita lui Mike Pence în reacţia sa, miercuri, la declaraţia lui Donald Trump. 

Joi, un responsabil al partidului palestinian Fatah a afirmat că vicepreşedintele american Mike Pence "nu este bine venit în Palestina", după decizia preşedintelui Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului. 

La rândul său, Casa Albă a afirmat joi că o eventuală anulare a întâlnirii dintre Mike Pence şi Mahmoud Abbas va fi "contraproductivă".

Vezi şi: Tudorel Toader a prezentat Comisiei de la Veneţia modificările la legile justiţiei

Vizita vicepreşedintelui american care va vizita, de asemenea, Egiptul capătă un caracter special după anunţul lui Donald Trump care a provocat furia palestinienilor şi o largă condamnare internaţională. 

Pentru Mahmoud Abbas, Washingtonul nu mai poate juca rolul său istoric de mediator de pace cu israelienii după anunţul făcut de Donald Trump. "Prin aceste declaraţii deplorabile, Statele Unite sabotează deliberat toate eforturile de pace", a reacţionat el miercuri. 

Liderii palestinieni revendică Ierusalimul de Est, ocupat şi anexat de Israel în 1967, drept capitală a statului la care aspiră. Israelul proclamă întregul Ierusalim, de Vest şi de Est, drept capitala sa "eternă şi indivizibilă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.