Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele PNL Neamţ, George Lazăr: Cererile cadrelor didactice sunt juste şi bine întemeiate, dar elevii au nevoie de dascăli să revină la catedră

Facebook
George Lazăr

Elevii nemţeni au nevoie ca dascălii să revină la catedră, a declarat, sâmbătă, într-un comunicat de presă remis AGERPRES, preşedintele PNL Neamţ, George Lazăr.

Acesta susţine că este un moment tensionat pentru reprezentanţii sistemului de învăţământ, care a culminat cu o perioadă de greva prelungită, care a pus elevii în situaţia critică de a nu încheia anul şcolar curent.

"În mod cert, cererile cadrelor didactice sunt juste şi bine întemeiate. Înţelegem acest lucru şi întotdeauna am susţinut un sistem educaţional calitativ. Suntem conştienţi că educaţia este condiţia primordială a dezvoltării ţării noastre, iar ca şcoala să pregătească temeinic generaţiile viitoare, este necesar să investim atât în infrastructura necesară activităţii educaţionale, cât şi în pregătirea şi remunerarea adecvată a resursei umane, adevăratul motor al sistemului", a precizat preşedintele PNL Neamţ.

George Lazăr a subliniat că PNL respectă munca şi eforturile tuturor cadrelor didactice şi a personalului auxiliar din judeţul Neamţ iar cererile acestora sunt importante, justificate şi prioritare.

"În acest moment, Guvernul României înţelege cererile sindicatelor din învăţământ şi este deschis la consultări în continuare, prioritizând soluţionarea optimă a acestei situaţii. (...) Răspunsul imediat al Guvernului la cererile sindicatelor de majorare a salariilor cu până la jumătate este limitat de realităţile bugetare şi acest lucru nu poate fi schimbat. România trebuie să rămână în echilibru economic, pentru a nu declanşa o criză financiară care ar afecta întreaga societate. Limitările bugetare impun guvernanţilor imposibilitatea de a oferi, în acest moment, promisiunea unor majorări suplimentare, fără a lua în considerare riscurile pe care acest lucru le-ar atrage de la sine pentru întreaga ţară, de la blocarea mai multor proiecte mari de investiţii până la imposibilitatea de a garanta echilibrul economic în perioada următoare", a subliniat liderul PNL Neamţ.

George Lazăr a făcut apel la cadrele didactice să revină la cursuri şi a dat asigurări că Guvernul României rămâne un partener deschis şi onest în dialogul social, iar dezbaterile asupra salarizării din învăţământ vor continua cu seriozitate.

"Suntem în pragul examenelor naţionale, elevii noştri îşi aleg viitorul cu timiditate şi emoţii, iar dumneavoastră, dascălii lor, sunteţi cei de care au nevoie pentru a-i îndruma, a-i susţine şi a le deschide noi drumuri. La fel ca ei, ca părinţii îngrijoraţi ai acestora, ne bazăm pe harul didactic cu care sunteţi înzestraţi pentru a colabora în acest demers şi a reveni la catedră. Dragi dascăli, elevii vă aşteaptă în clase", a conchis preşedintele PNL Neamţ, George Lazăr.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.