Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, declară că trimiterea de avioane F-16 Ucrainei este o 'decizie foarte serioasă'

f-16 turcia

Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, a declarat că trimiterea în Ucraina a unor avioane F-16 va fi o „decizie foarte serioasă” care „nu este uşor de luat", informează BBC, scrie news.ro Polonia a fost unul dintre cei mai vocali susţinători ai Ucrainei de la invazia Rusiei, în 24 februarie 2022.

Luna trecută, a fost una dintre numeroasele ţări care s-au angajat să trimită mai multe tancuri, muniţii şi echipamente în prima linie.

Duda a afirmat că trimiterea de avioane F-16 ar reprezenta o „problemă serioasă” pentru că, cu mai puţin de 50 de avioane în forţele aeriene poloneze, „nu avem suficiente... şi vom avea nevoie de mult mai multe dintre ele”.

Întreținerea avioanelor, o problemă majoră

El a subliniat, de asemenea, că aeronavele de luptă, precum F-16, au „o nevoie foarte serioasă de întreţinere”, aşa că „nu este suficient doar să trimiţi câteva avioane”.

Cu Polonia fiind membru NATO, a spus Duda, orice decizie de a furniza avioane de luptă trebuie să fie o „decizie comună” – mai degrabă decât una pe care o ia orice ţară.

La începutul invaziei ruse din 2022, Duda a spus că trimiterea de avioane va „deschide o interferenţă militară în conflictul ucrainean”.

Avioanele F-16 fabricate în SUA se află pe primul loc pe lista de dorinţe a Kievului datorită puterii lor distructive şi a disponibilităţii lor globale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.