Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Republicii Belarus a anunțat condiția desfășurării de baze aeriene rusești în Belarus

FRANCE 24 English
Aleksandr Lukașenko

Președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko, a declarat că problema amplasării de baze aeriene ale Rusiei pe teritoriul țării sale nu a fost niciodată discutată cu liderul rus, Vladimir Putin. El a subliniat, de asemenea, că, în condițiile armamentului modern, nu este nevoie de așa ceva, relatează agenția Rambler.

«În momentul de față, nu este deloc nevoie de așa ceva; noi dispunem de Forțe Armate suficient de puternice, închegate, compacte. Fără să punem la socoteală ”forțele teritoriale”, noi putem în mod operativ și la timpul necesar să punem sub arme o jumătate de milion de oameni, ceea ce va însemna, deja, o forță. Dacă asta nu ajunge, aici vor fi aduse toate Forțele Armate ale Federației Ruse. De așa ceva nu va fi nevoie niciodată. Dar dacă va fi nevoie, nu vom sta mult pe gânduri», a spus Lukașenko, citat de Sputnik Belarus.

Rambler menționează că, la 30 iulie, liderul belorus a avut o întâlnire cu activul autorităților locale pe probleme actuale ale agendei socio-politice. Lukașenko a atras în mod special atenția asupra faptului că, în Occident, au reapărut îngrijorările legate de exercițiile strategice ruso-beloruse ”Zapad-2021” (Vest-2021), care se vor desfășura în septembrie și a declarat că ”îl amuză să audă” așa ceva.

”Câte exerciții au fost organizate de ei, în apropierea granițelor noastre? Ei ne ceartă: uite, Lukașenko vrea să amplaseze baze rusești în Republica Belarus. Auziți, pe noi nu ne îngrijorează că ei au în Europa o grămadă de asemenea baze. Sunt multe acolo, ce pretenții aveți de la noi? Niciodată, la nivel de șef de stat, problema legată de amplasarea unor baze rusești în Republica Belarus nu a fost ridicată. În primul rând, pentru că nu există o astfel de necesitate în condițiile armelor moderne”, a adăugat Lukașenko.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.