Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Senatului, reacţie la criticile MAE: 'Voi propune audierea ministrului Bogdan Aurescu'

Robert Cazanciuc

Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, anunţă că va solicita audierea în Parlament a ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu. Anunţul vine la scurt timp după ce MAE a transmis un comunicat în care critica afirmaţii făcute de Cazanciuc.

"Luni, 4 mai a.c., în cadrul Biroului Permanent al Senatului, voi propune audierea ministrului de Externe, domnul Bogdan Aurescu, în cadrul Comisiilor reunite pentru Politică Externă, Afaceri Europene și Muncă referitor la măsurile luate de Guvern pentru protejarea lucrătorilor români din străinătate în perioada pandemiei", scrie Cazanciuc pe Facebook.

Robert Cazanciuc a făcut recent unele afirmaţii cu privire la diplomația română în contextul lucrătorilor sezonieri români din străinătate, și ca reacție la afirmația acestuia."Aştept ca diplomaţii să lase încremenirea în proiectele de salon şi să verifice ceea ce presa românească sau străină prezintă zilnic ca fiind suferinţele muncitorilor români", a afirmat preşedintele interimar al Senatului.

MAE a transmis sâmbătă, printr-un comunicat de presă, că "această afirmație este nefondată și nedreaptă față de activitatea și eforturile depuse în mod constant de diplomații români, mai ales în această perioadă foarte dificilă, generată de pandemia de COVID-19, pentru promovarea și protejarea drepturilor cetățenilor români din străinătate, activitate pe care președintele interimar al Senatului o cunoaște foarte bine, inclusiv din perspectiva funcției de Secretar General pe care a deținut-o în cadrul Ministerului Afacerilor Externe". Detalii AICI!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.