Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Serbiei critică prezența armatei SUA în România: 'Ne apropiem de ceea ce am numit o furtună perfectă'

financialtribune.com
Aleksandar Vucic

Desfășurarea Diviziei 101 Aeropurtată a Armatei SUA în România aduce mai aproape agravarea bruscă a situației din Ucraina, care poate fi numită o „furtună perfectă”, a declarat președintele sârb Aleksandar Vucic.

„Ne apropiem de ceea ce am numit o furtună perfectă la ultima întâlnire. Când ai astfel de poziții opuse și când toată lumea țintește ultimele limite. Este suficient să ne uităm la forțele cu care Rusia intră acum în Ucraina. Când vedeți că americanii au trimis cea mai bună unitate din lume, iar aceasta este Divizia 101 Aeropurtată, a adus-o în România și a desfășurat-o la câțiva kilometri de granița cu Ucraina, atunci vă devine clar ce ne așteaptă, dacă va ajunge la o ciocnire directă sau nu. Este clar pentru dumneavoastră că nu există concesii aici și îmi este clar cum se va dezvolta în continuare acest lucru și cum va afecta țara noastră", a declarat Vucic, relatează TASS.

Context

Divizia 101 aeropurtată a fost desfășurată în Europa pentru prima dată în aproape 80 de ani, pe fondul creșterii tensiunii dintre Rusia și NATO. Unitatea de infanterie ușoară este antrenată să se desfășoare pe orice câmp de luptă din lume în câteva ore, gata de luptă. Ultima oară s-a aflat în Europa în urmă cu 78 de ani, la debarcarea pe plajele din Normandia, care a însemnat începutul sfârșitului pentru regimul nazist.

Vezi și: SUA au trimis în România trupele de elită 'Screaming Eagles': este pentru prima dată după 80 de ani/ Video

Serbia este un aliat al Rusiei. Vucic a denunţat recent că ţara sa este supusă unor „ameninţări şi presiuni'' pentru a se alătura sancţiunilor pe care Occidentul le-a impus Rusiei în urma agresiunii acesteia contra Ucrainei şi a promis că va ''răbda'' atât cât va putea.

Vezi și: Aleksandar Vucic 'tună și fulgeră': Serbia acuză 'ameninţări şi presiuni' pentru a se alătura sancţiunilor împotriva Rusiei

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.