Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Turciei nu va fi prezent la meciul cu Germania de la Berlin

HotNews
Recep-Tayyip-Erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan nu este aşteptat să asiste la meciul amical Germania - Turcia de la Berlin, prevăzut pe 18 noiembrie, a anunţat, miercuri, Federaţia germană de fotbal (DFB), citată de DPA.

DFB nu a fost avertizată deocamdată că preşedintele Erdogan, care va călători în Germania înainte de meci, ar dori să asiste la meci, potrivit Agerpres.

Pe 17 noiembrie, Erdogan ar urma să se întâlnească la Berlin cu cancelarul german Olaf Scholz şi ar putea profita de ocazie pentru a merge şi la meciul de pe Stadionul Olimpic.

S-au pus în vânzare 70.000 de bilete la amicalul Germania - Turcia şi se aşteaptă ca meciul să se dispute cu casa închisă. Un mare număr de fani turci vor lua locul în tribune.

În 2018, poze cu fostul jucător german Mesut Ozil şi actualul căpitan al Germaniei, Ilkay Gundogan, cu preşedintele Turciei au provocat un scandal cu puţin timp înainte de Cupa Mondială din Rusia. Ambii jucători, care au rădăcini familiale în Turcia, au fost acuzaţi că ar fi prea apropiaţi de Erdogan şi lipsiţi de un angajament clar faţă de Germania şi echipa naţională.

În cazul lui Ozil, aceasta a dus la o ruptură majoră, mai ales după ce Germania a fost eliminată în faza grupelor în urma unor evoluţii dezamăgitoare la Mondialul 2018. El s-a retras din echipa Germaniei şi a acuzat DFB că nu l-a protejat suficient de bine împotriva comentariilor rasiste şi jignitoare, acuzând totodată DFB de rasism.

DFB a precizat că nici Ozil nu este aşteptat să asiste la meciul din 18 noiembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.