Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski se va adresa deputaţilor francezi prin videoconferinţă

captura Telegram
Volodimir Zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski va interveni miercuri, la ora 15.00, în direct prin videoconferinţă în faţa deputaţilor francezi, a anunţat vineri preşedinţia Adunării Naţionale, potrivit unui comunicat, relatează AFP.

''Situaţia de război care afectează poporul ucrainean priveşte toate popoarele Europei şi adunările lor parlamentare'', a subliniat sursa citată. Zelenski s-a adresat deja prin videoconferinţă deputaţilor europeni la 1 martie, apoi în faţa parlamentului britanic, a parlamentarilor canadieni, a Congresului american şi Bundestag-ului german. Duminică, el urmează să se adreseze parlamentului israelian.

Citește și: Zelenski surprinde în cea mai recentă declarație: Ucraina ar putea deveni membră UE în câteva luni (Video)

Pe 25 februarie, la o zi de la declanşarea invaziei ruse în Ucraina, în faţa Adunării şi Senatului Franţei a fost citit un mesaj al preşedintelui Emmanuel Macron, conform unei proceduri rare a articolului 18 paragraful 1 din Constituţie. Apoi, la 1 martie, a fost organizată o dezbatere în urma unei declaraţii a guvernului.

Comisia de Apărare a Adunării a desfăşurat de asemenea audieri, în pofida pauzei din activitatea legislativă înainte de alegerile prezidenţiale, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: În pat cu președintele Ucrainei: Volodimir Zelenski a ajuns un 'sex simbol'; deja se vând perne cu portretul lui

''În conformitate cu acţiunea sa'', Adunarea Naţională, prezidată de Richard Ferrand (LREM), îl va întâmpina pe preşedintele Republicii Ucraina ''miercuri în hemiciclu, prin videoconferinţă''.

Zelenski i-a implorat joi pe occidentali să ajute la ''oprirea acestui război'', după trei săptămâni de ofensivă a Moscovei care nu dă niciun semn de răgaz, în pofida continuării convorbirilor.

NATO organizează joia viitoare un summit extraordinar consacrat războiului din Ucraina, reuniune la care va participa preşedintele american Joe Biden, care se va deplasa la Bruxelles.

O reuniune a şefilor de stat şi de guvern din UE va avea loc, de asemenea, joi la Bruxelles, în prezenţa preşedintelui american. De asemenea, tot joi, la Bruxelles este programată o reuniune G7.

Citește și: Vladimir Zelenski ar putea fi nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.