Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele UEFA speră ca EURO 2020, reprogramat anul viitor, să nu mai sufere modificări

www.telegrafonline.ro
Aleksander Ceferin

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, şi-a exprimat speranţa ca turneul final al EURO 2020, reprogramat pentru anul viitor din cauza pandemiei de coronavirus, să se dispute conform programului stabilit, scrie Reuters potrivit Agerpres.

Într-un interviu acordat pentru ziarul spaniol El Mundo, Ceferin a spus că are încredere că partidele din 2021 se vor disputa fără a mai interveni alte modificări.

''Da, aş paria pe asta (disputarea meciurilor în 2021 conform programării). Nu văd de ce nu ar trebui să se întâmple. Nu cred că virusul va dura la nesfârşit. Situaţia este gravă dar se îmbunătăţeşte şi suntem mai atenţi. Ştim acum mai multe despre virus şi deocamdată sunt optimist. Nu-mi plac viziunile apocaliptice care spun că ar trebui să ne aşteptăm la un al doilea val, la un al treilea sau un al cincilea val. Oamenii pe care îi cunoaştem vor muri într-o zi, dar acum ce ar trebui, să ne fie frică de asta? Ar trebui să ne temem? Nu cred!'', a spus Ceferin.

Turneul final al Campionatului European de fotbal, programat iniţial în perioada 12 iunie - 12 iulie 2020, a fost amânat de UEFA pentru 11 iunie - 11 iulie 2021, din cauza pandemiei de coronavirus, decizia fiind luată în urma unei teleconferinţe organizate, pe 17 martie, de forul continental cu toate cele 55 de federaţii naţionale. UEFA a decis ca denumirea competiţiei să rămână EURO 2020 chiar dacă aceasta va avea loc în anul 2021.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European pe Arena Naţională din Capitală. Ediţia aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European se va desfăşura în 12 oraşe: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia) şi Bilbao (Spania). După decizia amânării turneului final, autorităţile din unele dintre cele 12 ţări organizatoare s-au arătat rezervate în ceea ce priveşte organizarea unor meciuri ale CE.

Bucureştiul, care a şi-a manifestat dispoziţia de a găzdui şi meciuri pe care alte oraşe nu mai pot să le organizeze, va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Dacă se califică în urma barajului de Liga Naţiunilor, echipa naţională a României va juca cel puţin două partide la Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.