Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Venezuelei numește un nou guvern

Nicolas_Maduro

Nicolas_MaduroNicolas Maduro, președintele Venezuelei, a numit un nou guvern miercuri, 6 ianuarie. Acesta va avea de dus lupte pe mai multe fronturi, încercând să scoată Venezuela din criza economică majoră în care se află dar și să facă față unui parlament dominat de opoziție.

În discursul său transmis de televiziunea de stat, întins pe durata a peste două ore, președintele Maduro a promis că în câteva zile va prezenta un plan de salvare. Președintele l-a numit pe tânărul profesor Luis Salas la conducerea noului Minister pentru Productivitate Economică. În scrierile sale tânărul sociolog, în vârstă de 39 ani, s-a poziționat în favoarea controlului prețurilor și în același timp a declarat că inflația este folosită ca o unealtă politică, pentru a pune presiune pe guvernanți, relatează Reuters.

Situația Venezuelei este critică, țara înregistrând cea mai mare inflație din lume, ducând lipsa a numeroase produse de bază. În timp ce socialiștii de la putere spun că situația grea a Venezuelei există din cauza scăderii prețului petrolului și a războiului economic pus la cale de dușmanii lor, cei din Opoziție dau vina pe mai multe decizii greșite, precum controlul prețurilor și al valutei.

Citește și Alegeri parlamentare în Venezuela: Care au fost rezultatele

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.