Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedinţia austriacă a OSCE va combate fenomenul radicalizării tinerilor

Prevenirea radicalizării tinerilor va fi unul dintre principalele obiective ale preşedinţiei austriece a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), funcţie asigurată pe parcursul acestui an, a declarat joi ministrul de externe austriac Sebastian Kurz, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Viena, potrivit DPA, transmite agerpres.

Conform unui 'Nostradamus' italian, ninsoarea din ultimele zile anunţă sfârşitul lumii - FOTO/VIDEO

Organizaţia cu sediul al Viena tratează în special problemele de securitate tradiţionale, prin monitorizare şi medierea conflictelor, dar şi prin măsuri de control al armamentului.

În spaţiul OSCE, care se întinde din Canada în Rusia, 10.000 de persoane au aderat la gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), a spus şeful diplomaţiei de la Viena, care a prezentat agenda preşedinţiei austriece a OSCE în faţa reprezentanţilor celor 57 de ţări membre ale organizaţiei.

''Nu este suficient să contracarăm terorismul Statului Islamic prin mijloace militare'' în ţară ca Siria şi Irak, a adăugat Kurz.

Potrivit planului său, OSCE trebuie să combată sursele de finanţare a grupărilor radicale, strategiile de recrutare şi ameninţarea reprezentată de extremiştii care se întorc în Europa după ce au luptat în Orientul Mijlociu.

De asemenea, OSCE va organiza dezbateri cu tinerii în Europa Occidentală, Balcanii de Vest, regiunea Mării Negre şi Asia Centrală.

Citeşte şi: Breivik dă vina pe izolarea din închisoare pentru radicalizarea sa

Organizaţia va viza prevenirea nu doar a recrutării tinerilor pentru a deveni luptători islamişti, ci şi a aderării lor la grupări ca Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) sau bandele neonaziste.

La începutul acestui an, ministrul austriac de externe a preluat preşedinţia anuală prin rotaţie a OSCE de la omologul său german, Frank-Walter Steinmeier.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.