Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedinţia română la Consiliul UE propune infrastructură digitală la nivel european, pentru susţinerea IMM-urilor

Parlamentul European

Preşedinţia română la Consiliul Uniunii Europene intenţionează să propună modificarea cadrului legislativ european referitor la întreprinderile mici şi mijlocii din Uniunea Europeană, deoarece IMM-urile au nevoie de facilitarea investiţiilor private, de eliminarea blocajelor birocratice şi de crearea unei infrastructuri digitale la nivel european, se menţionează într-un comunicat transmis marţi de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA),potrivit agerpres.ro.

Citește și: Vești bune pentru Alina Bica! Decizia pe care a luat-o instanța astăzi

Europa are nevoie de o politică matură, proactivă şi inovativă de susţinere a competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii pe termen lung, care să asigure oportunităţile de angajare şi prosperitatea colectivităţilor locale şi regionale, a declarat ministrul de resort, Ştefan-Radu Oprea.

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a organizat, luni şi marţi, conferinţa Reuniunii Ambasadorilor IMM, în contextul Preşedinţiei române la Consiliul Uniunii Europene.

Citește și: Traian Băsescu vorbește despre Rareș Bogdan:’Calitatea de a da din gură o are…’

"Vrem să modificăm Small Business Act, cu scopul de a adapta ecosistemul IMM-urilor din Europa la evoluţiile în domeniul digitalizării. Pentru un mediu de afaceri competitiv, este necesar să facilităm investiţiile private, să eliminăm blocajele birocratice şi să creăm o infrastructură digitală la nivel european", a comentat Ştefan-Radu Oprea.

Citește și: Salarii colosale, fără studii superioare! Iată unde puteți câștiga până la 30.000 de lei

Prin viitorul Cadru Financiar Multianual al UE 2021-2027, se vor finanţa, direct de la Bruxelles sau prin intermediul unor programe operaţionale din statele membre, proiecte ale beneficiarilor, inclusiv IMM-uri, care vizează digitalizarea, utilizarea inteligenţei artificiale, a roboţilor şi a noilor tehnologii digitale - îndeosebi aplicarea standardului de comunicaţii 5G sau a tehnologiei blockchain. Toate aceste procese vor transforma profund economiile din spaţiul comunitar şi vor marca, totodată, trecerea ireversibilă către economia digitală în Europa, se precizează în comunicatul MMACA.

Citește și: Bomba a fost aruncată:’România s-ar putea retrage din proiectul…’ .

În cadrul reuniunii ambasadorilor IMM, România a propus actualizarea Small Business Act, prin introducerea conceptului de digitalizare. Astfel, propunerea se poate materializa fie prin adăugarea unui nou principiu la cele zece existente, fie prin adăugarea la principiul "Skills and innovation".

Întâlnirea a constituit o ocazie de colaborare între autorităţile naţionale implicate şi reprezentanţi ai instituţiilor europene, precum şi cu entităţi active din ecosistemele de inovare naţionale şi europene pe subiecte de interes comun, în vederea promovării sistemului antreprenorial naţional prin dezvoltarea de structuri asociative - incubatoare şi acceleratoare de afaceri, hub-uri, clustere, notează sursa.

Citește și: Traian Băsescu vorbește despre Rareș Bogdan:’Calitatea de a da din gură o are…’

Prima zi a evenimentului a inclus o vizită de prezentare a proiectului european Extreme Light Infrastructure - Nuclear Physics (ELI-NP), la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară 'Horia Hulubei', în Măgurele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.