Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președinția ucraineană tună și fulgeră după întâlnirea lui Putin cu liderii africani: 'O înşelătorie tipic rusească'

Yahoo.news
Mihailo Podoliak

Biroul Președintelui de la Kiev a reacționat la întâlnirea dictatorului rus, Vladimir Putin, cu liderii țărilor africane, care, zilele trecute, au fost în vizită şi în capitala Ucrainei.

"Înşelătorie tipic rusească... Un criminal de război urmărit la nivel internațional şi pe al cărui nume există un mandat de arestare se plânge liderilor africani că acționează exclusiv în cadrul Cartei ONU" - a scris pe Twitter Mihailo Podoliak, consilier al şefului cancelariei prezidenţiale ucrainene, conform Rador.

Acesta a amintit că Rusia este agresorul și că partea rusă este cea care a încălcat Carta ONU, invadând teritoriul Ucrainei, ocupând o parte din ţară, omorând, torturând şi deportând oameni. Consilierul a mai amintit că ruşii au comis un atac terorist prin detonarea hidrocentralei din Nova Kahovka.

"Ce spune Carta ONU despre execuțiile demonstrative, despre tortura aplicată prizonierilor și despre toate procesele-spectacol? Poate că MGIMO (Institutul de Stat pentru Relații Internaționale al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, n.r.) prezintă o altă versiune a dreptului internațional?" - a adăugat Podoliak.

Amintim că președinții Africii de Sud, Zambiei, Senegalului, premierul Egiptului și alți oficiali din țările africane au vizitat Ucraina pe 16 iunie. Aceştia s-au întâlnit, la Kiev, cu președintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

Liderul Africii de Sud, Cyril Ramaphosa, a prezentat părţii ucrainene un "plan de pace" alcătuit din 10 puncte, care prevăd, printre altele, retragerea trupelor ruse din Ucraina, retragerea armelor nucleare ruse din Belarus, anularea mandatului de arestare emis de Curtea Penală Internaţională pe numele lui Vladimir Putin şi relaxarea sancţiunilor occidentale impuse Moscovei.

După vizita în Ucraina, liderii africani au mers în Rusia, unde s-au întâlnit cu Putin. În mod tradițional, liderul de la Kremlin a încercat să justifice invadarea Ucrainei şi a remarcat că este deschis la negocieri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.