Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președinții României și Ucrainei au relansat Comisia mixtă prezidențială

Klaus Iohannis, președintele României, și Petro Poroșenko, președintele Ucrainei, au decis joi, 21 aprilie, relansarea unei Comisiei Mixte Prezidențiale.

Un protocol în acest sens a fost semnat cu ocazia vizitei de stat a președintelui ucrainian în România.

Conform declarației lui Iohannis, Comisia va fi "un instrument de imprimare a voinței politice şi a impulsului necesar pentru soluționarea temelor de pe agenda bilaterală".

Temele principale includ sprijinul românesc pentru apropierea Ucrainei de UE, în condițiile continuării reformelor, dar și situația minorităților.

Vorbind despre această ultimă temă, Iohannis a evidențiat sprijinul românesc pentru minoritatea ucrainiană, fără sa menționeze un efort similar al Ucrainei.

"O altă temă a discuţiei a fost rolul important al minorităţilor - al celei româneşti din Ucraina şi al celei ucrainene din România - pentru relaţia noastră bilaterală. Acestea pot să reprezinte un foarte important element de legătură între statele noastre, care să sprijine consolidarea relației noastre bilaterale.

Minoritatea ucraineană din România beneficiază de un sprijin considerabil din partea statului român - aproximativ 1,6 milioane de euro/an.

Am discutat cu Preşedintele Poroşenko cu privire la nevoia de a răspunde mai bine necesităţilor şi doleanţelor românilor din Ucraina", a declarat, în context Iohannis.

Cei doi președinți au mai discutat despre colaborarea militară, cea culturală, precum și de spre Canalul Bstroe. Temele au mai inclus relațiile economice, micul trafic de frontieră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.