Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prețul Bitcoin oscilează. A depășit pragul de 30.000 de dolari, dar nu a putut menține acest nivel mai mult de o zi (analiză)

crypto.ro
bitcoin ue mica

Analistul platformei de investiții eToro, Simon Peters, a analizat piața criptoactivelor. Bitcoin crește, apoi scade din nou.

Bitcoin și-a revenit la sfârșitul săptămânii trecute pe platforma eToro, atingând peste 31.000 de dolari, dar nu a putut menține acest nivel mai mult de o zi, deoarece piața continuă să fie prudentă. Criptoactivul se tranzacționează în jurul valorii de 30.000 de dolari de ceva mai puțin de o lună, în timp ce piața așteaptă mai multe știri pozitive la care să reacționeze.

Criptoactivul s-a redresat odată cu restul pieței la sfârșitul săptămânii trecute, pe fondul unei victorii pentru XRP în instanță, care a făcut ca multe altcoins să crească vertiginos și a dus la o catapultare a prețului XRP cu 60%. Dar pentru bitcoin, exuberanța a fost de scurtă durată. În această dimineață, Bitcoin se tranzacționează puțin sub 30.000 de dolari.

Ethereum a cunoscut o revenire similară la sfârșitul săptămânii, depășind 2.000 de dolari pentru o perioadă foarte scurtă de timp, înainte de a scădea pentru a se tranzacționa în jurul valorii de 1.900 de dolari, unde se află în această dimineață.

Cererea BlackRock Bitcoin ETF a fost acceptată

Cererea BlackRock pentru un ETF de bitcoin, care a provocat o mare agitație pe piețe în ultimele săptămâni, a fost acceptată oficial pe lista autorităților de reglementare din SUA pentru examinare.

Deși este încă departe de a fi aprobat oficial, acesta este un pas important pentru acest instrument, deoarece BlackRock fusese obligată sa își refacă cererea după ce Comisia pentru Active și Burse (SEC) a respins-o pentru că nu conținea detalii privind partajarea supravegherii.

ETF-ul și alte propuneri similare au făcut recent valuri pe piețele cripto, investitorii salutând introducerea unor progrese instituționale majore pentru bitcoin. Știrile vor influența prețul, iar o acceptare oficială a unui ETF ar putea avea încă efecte profunde asupra sentimentului de pe piață.

"Test de stres" pentru minerii de Bitcoin

JPMorgan spune că următorul “halving” (înjumătățire) al bitcoin se va dovedi a fi un "test de stres" major pentru mineri, deoarece recompensa pentru mineritul de bloc se reduce la jumătate. Puterea calculatoarelor necesară pentru a produce token-urile se va dubla efectiv, lăsându-i pe mineri cu mai puțin pentru munca lor.

Potrivit analiștilor de la banca de investiții, minerii vor trebui să aștepte o scădere a costurilor energiei și o creștere semnificativă a prețului bitcoin pentru ca procesul de minare să redevină viabil din punct de vedere economic.

Următoarea înjumătățire este în prezent programată pentru aprilie sau mai 2024 și, pe măsură ce se apropie, piața ar putea începe să se miște în funcție de context.

În teorie, înjumătățirea face ca bitcoin să fie mai rar, deoarece cantitatea de monede noi care intră în circulație scade, ceea ce, în general, susține prețul. Dar dacă minerii consideră că aspectele economice ale criptoactivului sunt greu de echilibrat, acest lucru ar putea duce la congestia rețelei sau la alte probleme, pe măsură ce validatorii renunță.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.