Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prețurile petrolului au bubuit, după ultimele evoluții în tridentul Rusia-China-SUA

Reddit
petrol burse

Preţurile petrolului au crescut luni cu 5,1%, stimulate de preocupările crescânde cu privire la livrările de gaze din Rusia şi deprecierea dolarului, care au depăşit temerile legate de cerere, provocate de o posibilă recesiune şi de restricţiile din China din cauza Covid-19, transmite Reuters.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent cu livrare în septembrie au crescut cu peste 5 dolari dolari, sau cu 5,1%, până la 106,27 dolari pe baril, după un avans de 2,1% consemnat vineri, informează News.ro.

Contractele futures pentru ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) cu livrare în august au avansat cu5,01 dolari sau cu 5,1%, la 102,60 dolari pe baril, după ce au crescut cu 1,9% în sesiunea precedentă.

Grupul rus Gazprom a declarat forţă majoră în ceea ce priveşte livrările de gaz către Europa către cel puţin un client important, potrivit unei scrisori văzute de Reuters, agravând probabil criza aprovizionării pe continent.

Gazprom le-a spus clienţilor din Europa că nu poate garanta aprovizionarea cu gaze din cauza unor circumstanţe ”extraordinare”.

”Ţiţeiul Brent va găsi sprijin la sfârşitul săptămânii, dacă Rusia nu va relua livrările de gaze spre Germania după lucrările de întreţinere a Nord Stream 1”, a declarat Jeffrey Halley, analist senior la OANDA.

O sursă comercială a spus că scrisoarea se referă la livrări prin conducta Nord Stream 1, o rută majoră de aprovizionare către Germania şi nu numai.

Atât petrolul Brent, cât şi WTI au înregistrat săptămâna trecută cele mai mari scăderi săptămânale de aproximativ o lună, din cauza temerilor legate de producerea unei recesiuni care ar afecta cererea de petrol.

Între timp, testările în masă pentru Covid-19 continuă în anumite părţi ale Chinei, în această săptămână, stârnind îngrijorări cu privire la cererea de petrol din partea celui de-al doilea mare consumator de petrol din lume.

Cu toate acestea, livrările rămân strânse. După cum era de aşteptat, călătoria preşedintelui american Joe Biden în Arabia Saudită nu a reuşit să ofere niciun angajament din partea principalului producător din cadrul OPEC de a spori oferta de petrol.

Biden doreşte ca producătorii de petrol din Golf să mărească producţia pentru a contribui la scăderea preţului petrolului şi la reducerea inflaţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.