Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preţurile producţiei industriale pe total au scăzut cu 1,1%, în luna octombrie 2020

Twitter
INS - Institutul Naţional de Statistică

Preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au scăzut cu 1,1%, în luna octombrie 2020, comparativ cu luna octombrie 2019, potrivit unui comunicat al Institutului Naţional de Statistică, potrivit Agerpres.

De asemenea, în luna octombrie 2020, preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au crescut cu 0,3% faţă de luna septembrie 2020.

Citește și: Ben Oni Ardelean a fost CONFIRMAT cu Covid-19 și este internat la spital: 'M-am protejat, însă inevitabilul s-a produs!'

Pe marile grupe industriale, în octombrie 2020 faţă de octombrie 2019, statistica INS arată creşteri importante de preţuri în cazul industriei bunurilor de uz curent (+3,78%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+2,53%), industria bunurilor de capital (+3,47%) şi în industria bunurilor intermediare (0,41%).

În cazul industriei energetice se înregistrează o scădere de 11,87%.

În industria extractivă s-a consemnat o scădere a acestor preţuri cu 10,69, în industria prelucrătoare o reducere cu 0,52%, iar în producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat se constată o scădere cu 2,11%. În distribuţia apei, salubritate, gestionarea deşeurilor, activităţi de decontaminare înregistrează o creştere de 4,39%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.