Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coronavirusul ar putea ucide mai mult de 81.000 de persoane în SUA în următoarele luni (Analiza)

Financial Times
sua coronavirus pandemie

Coronavirusul ar putea ucide mai mult de 81.000 de persoane în Statele Unite în următoarele 4 luni și s-ar putea să nu fie depășit până în iunie, potrivit unei analize a Școlii de Medicină a Universității din Washington, citată de Reuters, scrie Mediafax.

Numărul de pacienți spitalizați este de așteptat să crească până în a doua săptămână a lunii aprilie, deși apogeul poate să apară mai târziu în unele state.

Analiza, care a folosit date de la guverne, spitale și alte surse, prevede că numărul de decese din SUA ar putea varia foarte mult,de la 38.000 până la 162.000.

ALERTĂ - SUA depășește China la numărul de cazuri de oameni diagnosticați cu noul coronavirus

Diferența se datorează în parte modului în care virusul este răspândit în regiuni, a spus dr. Christopher Murray, director al Institutului pentru Metrică și Evaluare a Sănătății de la Universitatea din Washington, care a condus studiul.

Este posibil să fie nevoie de măsuri de distanțare socială mai mult decât se aștepta inițial, deși restricțiile pot fi relaxate pe măsură ce se fac mai multe teste și bolnavii pot fi ținuți în carantină, a spus Murray.

La apogeul epidemiei, pacienții bolnavi ar putea depăși numărul de paturi de spital disponibile cu 64.000 și ar putea fi nevoie de aproximativ 20.000 de ventilatoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.