Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Previziuni pentru impactul coronavirusului asupra economiei globale ale corporaţiei McKinsey

CNBC
apocalipsa

McKinsey & Company, cu sediul central în SUA, evidențiază trei scenarii posibile pentru impactul coronavirusului asupra economiei globale, relatează Trend, citând compania, potrivit trend.az.

"În analiza noastră, s-ar putea desfășura trei scenarii economice largi: o recuperare rapidă, o încetinire globală și o recesiune determinată de pandemie.

Aici, prezentăm toate cele trei. Credem că narativa pesimistă prevalentă (pe care atât piețele cât și factorii de decizie politică par că o favorizează pe măsură ce răspund la virus) subestimează posibilitatea unui rezultat mai optimist la evoluția COVID-19 ", a declarat compania.

Recuperare rapida

În acest scenariu, modelul nostru dezvoltat în parteneriat cu Oxford Economics sugerează că creșterea globală a PIB-ului pentru 2020 se încadrează de la estimările anterioare ale consensului de aproximativ 2,5% la aproximativ 2,0% (Anexa 5).

Citeşte şi: VIDEO Percheziţii de amploare într-un dosar de înşelăciune cu pretinse teste COVID - Aproape 10.000 de teste nereale încerca firma să vândă pe internet

Cei mai mari factori sunt o scădere a PIB-ului Chinei de la o creștere de aproape 6% la aproximativ 4,6%; o scădere de 0,5% a creșterii PIB pentru Asia de Est; și o scădere de 0,3% la 0,5% pentru alte mari economii din întreaga lume.

Economia SUA se redresează până la sfârșitul primului trimestru.

La acel moment, China își reia cea mai mare parte din producția sa din fabrică; dar încrederea consumatorilor nu se recuperează pe deplin până la sfârșitul Q2.

Acestea sunt estimări, bazate pe un anumit scenariu. Nu ar trebui să fie considerate predicții.

Încetinirea globală

Acest scenariu vede schimbări mult mai mari în comportamentele zilnice ale oamenilor. Această reacție durează de la șase până la opt săptămâni în orașele și cu transmisie activă și de trei până la patru săptămâni în orașele vecine.

Șocul cererii care rezultă reduce reducerea la jumătate a creșterii globale a PIB pentru 2020, până la 1% și 1,5% și atrage economia globală într-o încetinire, deși nu în recesiune.În acest scenariu, o încetinire globală ar afecta mai acut companiile mici și mijlocii. Economiile mai puțin dezvoltate ar suferi mai mult decât economiile avansate.

Nu toate sectoarele sunt la fel de afectate în acest scenariu. Sectoarele de servicii, inclusiv aviația, călătoriile și turismul, vor fi cel mai puternic afectate.

Companiile aeriene au cunoscut deja o scădere accentuată a traficului pe rutele internaționale cu cel mai mare profit (în special în Asia-Pacific).

În acest scenariu, companiile aeriene ratează sezonul de vară al vârfului de vară, ceea ce duce la falimente (FlyBe, transportatorul regional din Marea Britanie, este un exemplu timpuriu) și consolidare în întregul sector.

Un val de consolidare este deja posibil în unele părți ale industriei; COVID-19 ar servi drept o accelerare.

Pandemie și recesiune

Acest scenariu este similar cu încetinirea globală, cu excepția cazului în care presupune că virusul nu este sezonier (neafectat de primăvară în emisfera nordică).

Creșterea cazurilor continuă pe parcursul trimestrului doi și al treilea, potențialul sistemelor de asistență medicală din întreaga lume împingând o redresare a încrederii consumatorilor până la T3 sau nu numai.

Acest scenariu are ca rezultat o recesiune, creșterea globală în 2020 fiind cuprinsă între -1,5% și 0,5%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.