Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Previziunile PNL: PSD va sta în opoziție minimum patru ani. Orban va forma un nou guvern

strategie

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi susține că rezultatul de la alegerile locale dovedește că PSD va sta în opoziție minim 4 ani, în timp ce Ludovic Orban va forma un nou guvern după alegerile din decembrie:

Vezi și: Noua HARTĂ politică a țării! Unde au fost înregistrate marile surprize

“Acum e limpede că PSD va sta în opoziție minimum patru ani - dar mai probabil opt. Câtimile lor din ALDE și Pro România sunt istorie.

Acum e limpede că PNL si USR-PLUS sunt forțele politice dinamice ale României. Și e limpede că, într-o formă sau alta, ele vor gestiona etapa 2020-2028 din istoria noastră - care ar putea aduce cel mai mare important boom de europenizare pe care l-am cunoscut din perioada interbelică.

E limpede că Ludovic Orban va forma, în decembrie, un nou guvern. Și că USR- PLUS vor juca un rol esențial în cadrul său.

De aceea, învățând din lecțiile de la locale, e clar că pregătirile pentru marea guvernare de dreapta trebuie să înceapă încă de pe acum. E nevoie atât de fermitate etică, cât și de întelepciune si pragmatism - pentru că votul a demonstrat că alianțele funcționează aproape matematic, în timp ce fragmentarea salvează PSD.

Vezi și: HARTA primarilor municipiilor reşedinţă de judeţ - PNL obţine cele mai multe mandate, în ciuda loviturilor date de USR

E nevoie de programe de guvernare pregătite din vreme, de figuri de ministeriabili măsurate în echipă și negociate din timp. Acesta e mandatul pe care cetățenii ni-l încredințează fără rezerve - iar Ludovic Orban și Dan Barna, din modul în care au negociat la București, arată că înțeleg asta.

Avem o șansă uriașă de a conduce România, fără PSD, pe termen lung - și de a o transforma profund, așa cum în 1989 numai visam”, a scris Ovidiu Raețchi pe contul său de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.