Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prezență record la alegerile europarlamentare din Franța - Cea mai ridicată rată de participare din ultimii 40 de ani

vot europarlamentare

Prezența la urne la ora 12:00 la scrutinul europarlamentar organizat în Franța metropolitană a fost de 19,26%, cea mai ridicată rată de participare înregistrată la această oră, din 1979 până astăzi, în cazul alegerilor pentru Parlamentul european în Franța, informează cotidianul Le Figaro, potrivit mediafax.

Din 1979, anul în care au fost organizate primele alegeri europarlamentare, nu a mai fost niciodată înregistrată o prezență la fel de ridicată în cadrul unui astfel de scrutin.

Citește și: SCANDAL Viorica Dăncilă a fost CERTATĂ de un cetățean de la vot: 'Nu se poate să fim umiliți, să stăm la coadă, ca la coadă la ulei și pâine'

"Prezența la vot până la prânz este apropiată de cea de la alegerile legislative din 2017 (19,2%, pentru o participare finală de aproape 49%)", a declarat Jean-Daniel Levy, director în cadrul institutului de sondare Harris Interactive.

Aproximativ 47 de milioane de alegători francezi sunt așteptați să se prezinte duminică la urne pentru a vota cei 79 reprezentanți ai țării în Parlamentul European.

Rezultatele oficiale din toate cele 28 de state membre UE vor fi anunțate duminică seara la ora 23:00, ora Bruxellesului (24:00, ora României), după închiderea tuturor urnelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.