Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prezentări ale tradițiilor militare, simulări ale mânuirii armelor și jocuri de-a detectivii, de Ziua Copilului, la Parlament

Freepik.com
copii studiu cursuri

La Camera Deputaților vor fi organizate, marți, cu ocazia Zilei Copilului, prezentări ale tradițiilor militare și simulări ale mânuirii armelor, iar copiii vor avea parte de jocuri de-a detectivii, potrivit mediafax.ro.

„Camera Deputaților își deschide porțile marți, 1 iunie, cu ocazia Zilei Copilului. Între orele 10.00 – 16.00, instituția va putea fi vizitată gratuit, accesul fiind permis pe la intrarea C1. Cei interesați vor avea posibilitatea să vadă sălile în care se desfășoară activitatea parlamentară, respectiv I.I.C. Brătianu, Take Ionescu, Unirii, Al. I. Cuza, I.G.Duca, Mihai Viteazul, Cabinetul președintelui Camerei Deputaților, sala de plen, Galeria presei, Galeria de onoare, Nicolae Iorga și Nicolae Bălcescu. De asemenea, Camera Deputaților va amenaja, pe peluza de la intrarea principală, 6 terenuri de badminton pentru copiii care îndrăgesc acest sport”, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, pe parcursul zilei, vor fi organizate prezentări ale tradițiilor militare și simulări ale mânuirii armelor, susținute de “Tradiția militară”, cea mai veche asociaţie de reconstituire istorico-militară a secolelor XIX-XX din România, care reprezintă ţara noastră la Uniunea Europeană a Asociaţiilor Istorico-Militare şi a participat la numeroase manifestări specifice, atât în ţară, cât şi în străinătate.

De asemenea, Jandarmeria Română va prezenta copiilor două echipaje canine și patru echipaje ecvestre, iar mașinile de intervenție pe care le folosesc reprezentanții instituției vor putea fi vizitate cu această ocazie. Copiii și însoțitorii acestora vor putea vedea jandarmi în ținute de epocă (1918 – 1950), precum și o expoziție a Jandarmeriei Române cu uniforme din perioada 1918 – 2020.

„Poliția Capitalei le propune participanților o întâlnire cu reprezentanții mai multor echipaje de intervenție rapidă, de poliție rutieră (autoturisme și motociclete), și de criminalistică, acestea din urmă dorind să organizeze, împreună cu cei mici, jocuri de-a detectivii, sub forma unei experiențe educative utile.

La eveniment va fi prezentă și Biblioteca Națională a României, cu un stand de carte pentru cei mici. Prezentarea locațiilor pentru copii și însoțitorii acestora se va face de către ghizii Centrului internațional de conferințe care, alături de angajații prezenți, vor oferi detalii despre arhitectura sălilor incluse în traseul de vizitare și despre specificul activităților parlamentare”, se mai arată în comunicat.

Traseul de vizitare va fi marcat și delimitat, în conformitate cu măsurile legale care se aplică pe durata stării de alertă pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID – 19, vizitatorii având obligația să poarte masca de protecție pe toată durata vizitei.

Evenimentul pe care Senatul României intenționa să îl organizeze cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului s-a reprogramat pe data de 5 iunie, ca urmare a condițiilor meteo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.