Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prezidenţiale în Ecuador: Balotaj între candidatul socialist şi cel conservator (rezultate parţiale)

Operation World
Ecuador

Socialistul Lenin Moreno a câştigat primul tur al alegerilor prezidenţiale desfăşurate duminică în Ecuador, pentru a-i urma în funcţie lui Rafael Correa care, după zece ani la putere, nu a mai putut participa la acest scrutin crucial pentru stânga latino-americană, transmit EFE şi AFP. 

Lenin Moreno, fost vicepreşedinte al lui Rafael Correa, a obţinut 38,1% din voturi, potrivit primelor rezultate oficiale difuzate de Consiliul Naţional Electoral (CNE). 

Pentru a câştiga din primul tur, el trebuia să totalizeze cel puţin 40% din voturile exprimate cu un avans de zece procente faţă de următorul candidat, care este fostul bancher de dreapta Guillermo Lasso, 30,42% din voturi, după numărarea voturilor în 15.952 de secţii din totalul de 41.042. 

La finalul a trei mandate, carismaticul, dar controversatul şef al statului în exerciţiu va lăsa o ţară modernizată şi cu inegalităţi sociale reduse, dar polarizată şi pradă crizei economice. 

Aproape 12,8 milioane de alegători au fost chemaţi duminică la vot în Ecuador să îl aleagă pe succesorul lui Rafael Correa dintre cei opt candidaţi, dar şi vicepreşedintele ţării, 137 de deputaţi şi cinci reprezentanţi în Parlamentul Andin, în prezenţa a vreo 200 de observatori internaţionali. 

Turul al doilea al prezidenţialelor va avea loc la 2 aprilie, viitorul şef al statului urmând să îşi preia mandatul la 24 mai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.