Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prietenie de lux Rusia-Germania: Deși a anunțat că se retrage, Hugo Boss face zeci de milioane de euro pe piața rusă

DreamTime
Germania Rusia

La scurt timp după declanșarea invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina, producătorul de modă Hugo Boss și-a anunțat retragerea de pe piața rusă și închiderea magazinelor sale din Rusia, însă datele vamale rusești analizate de publicația germană „Die Zeit” arată că firma a reluat exporturile în Rusia după o scurtă pauză în primăvara anului 2022.

Potrivit datelor, Hugo Boss a câștigat aproximativ 6,27 miliarde de ruble (aproximativ 70 de milioane de euro) în Rusia în 2022, ceea ce îl face cel mai de succes brand de lux străin în această țară. În plus, valoarea bunurilor Hugo Boss livrate acolo de la începutul războiului este mai mare decât în anul precedent.

Anul trecut, mai mult de 15.000 de livrări au fost declarate la vama rusă, toate acestea mergând către filiala rusească Hugo Boss Rus LLC, unde lucrează 157 de persoane, potrivit companiei.

Sunt deschise magazinele Hugo Boss?

Deși Hugo Boss a declarat că "și-a suspendat temporar activitatea proprie de vânzare cu amănuntul și online în Rusia la începutul lunii martie 2022, ca urmare a războiului", magazinele companiei din Rusia enumerate pe site-ul său rămân deschise.

În urma unui apel către reprezentanții serviciului clienți Hugo Boss pe 3 iunie, organizația B4Ukraine a informat că toate magazinele sunt deschise, că sunt disponibile noi colecții și că s-a trimis prin e-mail o listă cu magazinele deschise.

Chiar dacă există o confuzie cu privire la faptul dacă aceste magazine sunt operate de Hugo Boss direct sau prin intermediul unor terți, faptul irefutabil este că bunurile companiei continuă să intre în Rusia.

Nu a impus UE sancțiuni asupra produselor de lux?

În cadrul sancțiunilor economice, UE a impus Rusiei o serie de restricții la import și export. Acest lucru înseamnă că entitățile europene nu pot vinde anumite produse în Rusia. În aceste măsuri sunt incluse "bunuri de lux" (de exemplu, mașini de lux, ceasuri, bijuterii, costume) cu o valoare de peste 300 de euro.

Cu toate acestea, Hugo Boss a găsit portițe de scăpare pentru a continua să exporte. De exemplu, în Rusia sunt puse în vânzare paltoane la un preț de aproximativ 475 de euro și un costum la prețul de 529 de euro. Explicația este că valoarea este evaluată în țara de origine, astfel că produsele Hugo Boss, cum ar fi costumele, trec de acest obstacol.

Astfel, în timp ce guvernul german oferă sprijin Ucrainei, o companie germană contribuie cu taxe la fondul de război al lui Putin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.