Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prim-ministrul finlandez și-a dat demisia

demisie

Prim-ministrul finlandez Alexander Stubb a prezentat marţi demisia guvernului, după ce partidul său a fost înfrânt în alegerile generale din 19 aprilie, a anunţat secretariatul preşedintelui Sauli Niinistö.

Preşedintele finlandez a acceptat demisia primului ministru conservator şi "i-a cerut să se ocupe de afacerile curente până la numirea unui nou prim-ministru", au declarat serviciile preşedintelui.

Preşedintele l-a însărcinat pe Juha Sipilä, de la Partidul de Centru, să formeze un nou guvern.

O coaliţie ar trebui să fie anunţată săptămâna viitoare, iar miniştrii şi programul guvernului într-o lună, a declarat marţi Sipilä jurnaliştilor, citat de AFP.

Câştigătorul alegerilor legislative a ţinut reuniuni informale cu liderii altor partide. El a dat asigurări că vrea să formeze o coaliţie compactă pentru a evita neînţelegerile care au paralizat coaliţia de stânga-dreapta a lui Alexander Stubb.

Alegătorii finlandezi au sancţionat la 19 aprilie partidele dominante în guvern, conservatori şi social-democraţi, în favoarea partidelor de opoziţie.

Partidul de Centru s-a plasat primul, câştigând 49 din cele 200 de locuri ale parlamentului, urmat de Adevăraţii Finlandezi (eurosceptici), cu 38 de locuri. Partidul lui Stubb, Coaliţia naţională, a obţinut 37 de locuri.

Sipilä, un antreprenor în vârstă de 53 de ani care a făcut avere din noile tehnologii, s-a angajat în timpul campaniei electorale să relanseze economia finlandeză prin reforme liberale, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.