Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prim-vicele PNL pus sub urmărire penală de DNA: Sunt doar suspect

Primarul municipiului Târgu Mureş, prim-vicele PNL Dorin Florea, a declarat joi, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), că a fost chemat pentru a face clarificări, în calitate de suspect, în dosarul finanţării cluburilor sportive. Asta, chiar dacă DNA l-a pus sub urmărire penală sub acuzația de abuz în serviciu.

Citește și: Lider PNL, pus sub urmărire penală de DNA! Alături de el, o primărie întreagă e acuzată

"Am fost chemat la DNA pentru o clarificare în calitate de suspect, am înţeles, faţă de o hotărâre de consiliu local în ceea ce înseamnă sprijinirea sportului şi, în mod particular, relaţia pe care o are Primăria cu clubul de fotbal (ASA Târgu Mureş - n.r.). Nu am ce să vă declar decât să cred că într-adevăr sunt mult mai în cunoştinţă de cauză acum şi bineînţeles când vor fi audiaţi şi consilierii locali, în totalitate, cât şi tot aparatul tehnic şi juridic al Primăriei. Sper ca lucrurile să se rezolve", a spus primarul.

Florea a precizat că dosarul are la bază o reclamaţie făcută de fostul viceprimar, Ionela Ciotlăuş, şi a ţinut să transmită locuitorilor oraşului că trebuie să aibă încredere în administraţia publică locală.

"Viceprimăriţa cu asta s-a ocupat, a ridicat această problemă. Faptul că o ridică nu-i nicio problemă, calitatea omului care o ridică asta înseamnă altceva. Eu vreau un singur lucru să transmit târgumureşenilor, să aibă încredere în tot ce a făcut şi va face Primăria în Târgu Mureş, pentru că mai presus de orice a fost respectul faţă de ei şi de banul public. La noi nu cred că se întâmplă lucruri pe care le vedeţi prin alte locuri prin ţară", a afirmat edilul.

Florea a precizat că DNA a vrut să clarifice cum s-a făcut asocierea în cazul echipei ASA Târgu Mureş şi cum s-au alocat anumite sume din bugetul local.

"Toate sunt în regulă. Doar că modul în care s-a prezentat a stârnit acest interes şi atunci este normal să fie clarificat. Regret că s-a ajuns aici. Asta e. O să ştie lumea de fapt cine sunt cei care au reclamat. Nu ştiu exact la ce sume se referă, nu-i treaba mea. E vorba de un contract care e în vigoare, care este cât se poate de corect, votat în totalitate în CL şi bineînţeles că cineva - din moment ce s-a spus că am băgat banii cu sacoşele în portbagajul preşedintelui (fostul preşedinte Traian Băsescu - n.r.) - sunt şi din ăştia prin Târgu Mureş, care declară multe. Asta e. Nu am ce să fac. Eşti chemat, te duci", a susţinut primarul.

El a precizat că tot ce s-a făcut în Consiliul Local este "cât se poate de corect, transparent şi legal".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.