Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prim-vicepreședinte PNL ridică o problemă delicată pentru Alina Gorghiu și conducerea PNL

Liberalii au definitivat listele pentru alegerile parlamentare, iar acum a venit vremea analizelor. Prim-vicepreședintele PNL, Andreea Paul, torpilează conducerea PNL și pe Alina Gorghiu pentru că nu și-au respectat promisiunea de a impune minim 30% femei pe liste. Andreea Paul nu se află pe listele de candidați propuși de PNL pentru alegerile din 11 decembrie.

Andreea Paul nu este singura care a criticat procentul mai mic decât cel asumat de femeie pe lista PNL. Lucia Varga a demisionat din funcția de președinte al Organizației de Femei pentru că nu erau suficiente femei pe listă și pregătea o petiție înaintată de femei către conducerea PNL. După ce i s-a găsit un loc eligibil la Constanța, întregul scandal a fost înăbușit.

Citește și: SONDAJ cu cifre ȘOC: PSD sare de 50%. DEZASTRU pentru PNL și USR

Citește și: SONDAJ intern: potențialul PSD și PNL. NECUNOSCUTA din analize/ SURSE

”Una caldă scurtă, una rece lungă. Modele rămân Președinția și Guvernul

Este lăudabil că PNL nu are pe lista sa de candidați pentru Parlamentul României niciun inculpat în vreun dosar penal.

Din păcate, în rândul celor 181 de candidați dezirabili ai PNL pentru Camera Deputaților și Senat, doar 21% sunt femei, iar 79% sunt bărbați. Mai bine decât în trecut, dar mult sub cele asumate. Pentru că multe dintre aceste doamne sunt pe locurile semi-eligibile, de pe acum știm că procentul de reprezentare a femeilor va cădea sub 20% în grupul parlamentar liberal.

Or proiectul de lege pe care l-am depus în Parlament, asumat de către PNL, impune minimum 30% femei și la fel pentru bărbați.

În 16 județe ale țării și în Diaspora nu avem nicio femeie candidată liberală pe locuri eligibile sau semi-eligibile. E vorba de: Alba, Botoșani, Buzău, Cluj, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Mehedinți, Mureș, Neamț, Sălaj, Tulcea, Vâlcea, Vrancea.

Astăzi, avem 11% femei în Parlamentul României, sub media mondială de 22% și sub media europeană de 30% în statele membre, respectiv sub 37% în Parlamentul European, sub Guvernul României cu 38% (în rândul miniștrilor) și sub Administrația Prezidențială cu 43% (consilieri prezidențiali și consilieri de stat).”, scrie Andreea Paul.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.