Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan critică guvernul condus de Viorica Dăncilă: 'Opriți dezastrul! Acum nu mai e de râs'/ UPDATE: Reacția MAE

PNL

Prim-ministrului Viorica Dăncilă a avut o întâlnire la Bruxelles cu secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, iar cei doi au trecut în revistă a principalele subiecte aflate pe agenda NATO. După aceste discuții  prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan a criticat limbajul premierului României și susține că „nu are absolut nicio calitate care să o recomande pentru funcția de premier în afara obedienței față de Liviu Dragnea.”

UPDATE Ministerul Afacerilor Externe precizează însă că premierul Viorica Dăncilă nu a folosit o expresie greșită la sediul NATO.

„Ascundeți-o pe doamna Dăncilă! Opriți dezastrul! Acum nu mai e de râs, așa cum au făcut mulți când au văzut-o pe dna. Dăncilă chinuindu-se să vorbească în limba engleză sau când s-a făcut de râs în aparițiile publice prin țară. Fiecare zi confirmă că nu are absolut nicio calitate care să o recomande pentru funcția de premier. În afara obedienței față de Liviu Dragnea. Astăzi însă, premierul României a transmis în fața secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, că "trebuie sa descurajăm Alianța în ansamblul său”. Asta, după ce tot astăzi, doamna Dăncilă a reușit să inventeze un nou cuvânt: ”negaționalism”. A vorbit totodată și despre ”combaterea Holocaustului”. Tot astăzi, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a avut un discurs halucinant pe teme legate de pescuit în Parlamentul European. E prea mult! E umilitor pentru români. Nu putem să ne facem zilnic de râs cu astfel de oameni. Vă rog, ascundeți-o pe doamna Dăncilă, n-o mai lăsați să ne facă de râs! Opriți-l pe domnul Daea! E prea mult! Opriți dezastrul!”, a spus prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan pe Facebook.

Citește și: Secretarul executiv al PMP, Ioana Constantin, despre afirmațiile Vioricăi Dăncilă: 'Vă jucați cu parteneriatele externe, cu apărarea țării' .

REACȚIA MAE:

Referitor la elementele apărute în spațiul public cu privire la postura de apărare și descurajare a Alianței facem următoarele precizări:
-         La Summit-ul NATO de la Varșovia, din 2016, șefii de stat și de guvern au aprobat consolidarea posturii de apărare și descurajare a Alianței, care vizează, în esență, să ofere o mai bună protecție cetățenilor și teritoriilor aliate în fața provocărilor de securitate.
-         Relevant în acest sens este inclusiv paragraful 38 din Declarația finală a Summit-ului de la Varșovia: “Având în vedere mediul de securitate schimbat și în evoluție, adaptarea trebuie să continue.  Prin urmare, am hotărât să consolidăm și mai mult postura de descurajare și apărare a Alianței” (“In light of the changed and evolving security environment, further adaptation is needed. Therefore, we have decided to further strengthen the Alliance's deterrence and defence posture”).
-         Așadar, consolidarea posturii de apărare și descurajare reprezintă un obiectiv important de politică externă și de securitate al României, în special în contextul actual de securitate de la Marea Neagră.
-         Având în vedere importanța asigurării unui rol activ în cadrul NATO, România contribuie semnificativ, din punct de vedere conceptual și operațional, la îndeplinirea obiectivului de consolidare a posturii de descurajare și apărare colectivă, asumat de țara noastră, alături de toți aliații.
-         În acest context, ne exprimăm speranța ca toate aceste elemente definitorii pentru securitatea națională și aliată să fie abordate într-un mod adecvat și cuprinzător în cadrul reflectărilor publice privind rolul României în NATO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.