Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima colaborare dintre AUR și USRPLUS a eșuat în Senat - Votul celor două formațiuni nu a fost suficient

usr plus aur

Senatul a respins, luni, în plen, iniţiativa legislativă a parlamentarilor AUR pentru modificarea Legii 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, prin care se propune alegerea primarilor în două tururi de scrutin. USR PLUS a votat alături de AUR această propunere legislativă.

Pe 28 iunie, raportul de respingere al propunerii legislative întocmit de comisiile de specialitate nu a întrunit, în plen, numărul necesar de voturi (69) pentru adoptare şi respingerea de fapt a iniţiativei (55 voturi "pentru" şi 55 "împotrivă" şi 5 abţineri).

Votul final aferent acestei iniţiative legislative, în plenul Senatului, în calitate de primă Cameră sesizată, a fost dat luni (41 "pentru", 74 "împotrivă" şi 10 abţineri). AUR are 13 senatori, iar USR PLUS are 25 de senatori.

"Este declarat ales primar, respectiv preşedinte al Consiliului Judeţean, candidatul care a întrunit majoritatea voturilor valabil exprimate; dacă niciunul dintre candidaţi nu a întrunit majoritatea voturilor valabil exprimate, se organizează al doilea tur de scrutin în termen de două săptămâni de la primul tur, la care vor participa primii doi candidaţi în ordinea numărului de voturi obţinute. Un al doilea tur de scrutin se organizează şi în caz de balotaj între mai mulţi candidaţi la funcţia de primar, respectiv la cea de preşedinte al Consiliului Judeţean. Este ales primar, respectiv preşedinte al Consiliului judeţean candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi", se arată în propunerea legislativă a AUR.

Propunerea legislativă va fi dezbătută şi votată de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.