Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima doamnă a SUA vine în România: tur de forță făcut de soția lui Joe Biden

the times
jill biden

Duminică, sărbătorită ca Ziua Mamei în Statele Unite, prima doamnă Jill Biden se va întâlni cu mame și copii ucraineni care au fost forțați să își părăsească locuințele din cauza războiului Rusiei împotriva Ucrainei, a anunțat biroul său.

Prima doamnă Jill Biden va vizita România și Slovacia în perioada 5-9 mai pentru a se întâlni cu membri ai serviciilor americane și cu personalul ambasadelor, cu părinți și copii ucraineni strămutați, cu lucrători din domeniul ajutorului umanitar și cu profesori, a anunțat luni biroul său.

Soția președintelui Joe Biden se va întâlni pe 6 mai cu militari americani la baza aeriană Mihail Kogălniceau din România, înainte de a merge la București pentru a se întâlni cu oficiali ai guvernului român, cu personalul ambasadei SUA, cu lucrători din domeniul ajutorului umanitar și cu profesori care lucrează cu copiii ucraineni strămutați.

Călătoria include, de asemenea, opriri în orașele slovace Bratislava, Kosice și Vysne Nemecke, unde Biden se va întâlni cu oficiali guvernamentali, refugiați și lucrători umanitari, a precizat biroul său.

Vizita lui Biden este cea mai recentă manifestare de sprijin pentru Ucraina și țările vecine care ajută refugiații ucraineni din partea unor reprezentanți de top ai SUA.

Jill Biden a fost, de asemenea, implicată îndeaproape. În martie, ea și omologul său polonez, Agata Kornhauser-Duda, au colaborat pentru a accelera asistența medicală în prima linie a crizei refugiaților declanșată de invazia Rusiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.