Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Olena Zelenska a mers să-i ceară ajutor lui Brigitte Macron: Prima Doamnă a Ucrainei a fost primită la Palatul Elysee

president.gov.ua
Olena Zelenska

Prima Doamnă a Franţei, Brigitte Macron, a primit-o luni la Palatul Elysee pe Olena Zelenska, Prima Doamnă a Ucrainei, cu care a discutat despre ajutorul pentru reconstrucţia de spitale în această ţară în război şi despre primirea de copii în Franţa, informează AFP, potrivit Agerpres.

Olena Zelenska a discutat cu soţia preşedintelui francez Emmanuel Macron în ajunul unei duble conferinţe programate să aibă loc la Paris cu privire la ajutorul de urgenţă pentru Ucraina în toiul iernii şi angajamentul companiilor franceze în reconstrucţia acestei ţări.

Cele două Prime Doamne au discutat "despre operaţiunea Cigogne care a permis primirea de copii ucraineni ce suferă de cancer în Franţa şi despre cei 20.000 de copii şcolarizaţi în Franţa" de la începutul invaziei ruse, pe 24 februarie, au precizat surse din anturajul Prime Doamne a Franţei.

Brigitte Macron şi Olena Zelenska se vor deplasa marţi la o şcoală din arondismentul 3 din Paris, care găzduieşte copii din familii ce au fugit de război, potrivit aceleiaşi surse.

De asemenea, "ele au făcut schimb de opinii cu privire la fundaţia pe care Olena Zelenska a lansat-o" pentru a primi ajutor umanitar şi a permite reconstrucţia de spitale în estul Ucrainei, a precizat sursa.

"Cele două Prime Doamne se cunosc bine", a subliniat un consilier al lui Brigitte Macron, amintind că preşedintele Volodimir Zelenski efectuase în Franţa, în iunie 2019, una dintre primele lui vizite oficiale în străinătate după ce fusese ales preşedinte şi că cele două doamne s-au revăzut de atunci în mod regulat.

Ele au discutat la telefon la începutul pandemiei de COVID-19, au comunicat în scris sau prin videoconferinţă începând din 24 februarie şi s-au revăzut la New York în septembrie, în marja Adunării Generale a Naţiunilor Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.