Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima ședință de Guvern după ce Dăncilă a fost aleasă candidatul PSD la prezidențiale - Ce OUG importantă modifică premierul

Inquam Photos / George Calin
viorica dancila guvern

Guvernul va adopta, în ședința de miercuri, un act de modificare a ordonanței de urgență privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei de Frontieră Române. Instituția va putea coordona, prin Punctul Național de Contact Frontex, activități sub egida Agenției Europene pentru Poliția de Frontieră.

Proiectul de lege pentru modificarea OUG privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei de Frontieră Române introduce în zona de competență a instituției următoarele: „organizează şi coordonează, prin Punctul Naţional de Contact Frontex din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, activităţi sub egida Agenţiei Europene pentru Poliţia de Frontieră şi Garda de Coastă, denumită în continuare Agenţia, pe teritoriul României și participă cu poliţişti de frontieră şi cu echipamente tehnice puse la dispoziţia Agenţiei în operaţiunile/activităţile comune organizate de către Agenţie, pentru securizarea frontierelor externe ale Uniunii Europene”.

Potrivit actului normativ, Poliția de Frontieră va participa cu personal la orice alte activități organizate de către Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră, potrivit competențelor.

De asemenea, inițiativa prevede că „personalul Ministerului Afacerilor Interne care participă la operaţiuni/activități comune organizate de către Agenție beneficiază de diurnă, cazare și alte drepturi aferente deplasării către/dinspre statul membru al Uniunii Europene/statul din afara Uniunii Europene conform regulilor stabilite de Agenție aplicabile pentru fiecare misiune organizată de către aceasta”.

Avocatul Poporului îi cere lui Andronescu să schimbe regulile de admitere la facultate - Care sunt motivele acestui demers

Guvernul are pe ordinea de zi a ședinței de miercuri mai multe proiecte de hotărâre privind declanșarea procedurii de expropriere a unor imobile.

Astfel, Cabinetul Dăncilă va adopta un proiect care prevede aprobarea amplasamentului şi a declanşării procedurii de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere aflat pe amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes naţional "Reabilitarea liniei de cale ferată Braşov - Simeria, componentă a Coridorului Rin - Dunăre, pentru circulaţia trenurilor cu viteză maximă de 160 km/h, tronsonul Braşov- Sighişoara, subsecţiunile: 1. Braşov-Apaţa şi 3. Caţa-Sighişoara", de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale: Braşov, Bod, Feldioara, Măieruş, Apaţa şi Caţa – Judeţul Braşov, de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale Saschiz, Vânători, Albeşti şi Sighişoara - judeţul Mureş şi de pe raza unităţii administrativ - teritorială Belin – judeţul Covasna.

Reacția liderilor europeni la vestea că în Marea Britanie a fost ales premier omul care promovează un Brexit dur

Un alt proiect aflat pe ordinea de zi prevede modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr.217/2019 privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional "Drum expres Craiova-Piteşti şi legăturile la drumurile existente", tronsonul 2, aflate pe raza localităţilor Bârza, Piatra-Olt, Slătioara şi Valea Mare din judeţul Olt.

Miniștrii vor lua în discuție și aprobarea înscrierii coridorului de expropiere al lucrării de utilitate publică de interes naţional ''Deschiderea şi punerea în exploatare a Carierei Roşia de Jiu, judeţul Gorj, la o capacitate de 8,0 milioane tone/an'' aflat în administrarea Ministerului Energiei, în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului.

Guvernul va adopta, de asemenea, două proiecte privind reaprobare a indicatorilor tehnico-economici pentru două obiective de investiții:

„-Proiect de hotărâre privind reaprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii "Autostrada Sebeş-Turda"

-Proiect de hotărârepentru reaprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii ''Centru regional de cercetări avansate pentru boli emergente, zoonoze şi siguranţă alimentară-ROVETEMERG'' la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară'' Ion Ionescu de la Brad'' din Iaşi”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.