Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima ediţie a festivalului internaţional Film O’Clock se va desfăşura simultan în cinci ţări, printre care și România

harta lumii

Prima ediţie a festivalului internaţional Film O’Clock va avea loc între 27 februarie şi 3 martie 2021 şi se va desfăşura simultan în cinci ţări aflate pe meridianul de 25° latitudine estică - Lituania, România, Grecia, Egipt şi Africa de Sud.

Vor fi prezentate doar filme produse în aceste teritorii, selectate de un comitet de curatori din fiecare stat participant, accentul fiind pe filme de debut ale unor autori cu o puternică viziune artistică, precum şi pe noile forme de povestire cinematografică, specifice fiecărei ţări, potrivit news.ro.

Citește și: Fotografie de ultim moment! Marcel Vela, imagine cu leul apărut în videoclipul lui Dani Mocanu

Selecţia de filme şi modul de desfăşurare a festivalului vor fi anunţate pe site-ul foc-iff.com şi pe pagina de Facebook a Film O’Clock International Festival.

Conceptul pe care se fundamentează Film O’Clock are doi piloni-cheie: filmul, ca vehicul de emoţii şi idei, şi timpul de calitate petrecut împreună, reprezentând cea mai valoroasă resursă.

Filmele selectate vor fi proiectate simultan, în oraşe şi ţări diferite, în săli de cinema şi pe platforme video-on-demand, şi vor fi urmate de sesiuni de întrebări şi răspunsuri cu echipele creative şi critici de film, transmise de la faţa locului în toate spaţiile festivalului şi pe platforma FoC-IFF.com.

În mediul online vor fi organizate şi două evenimente dedicate industriei cinematografice din cele cinci ţări participante - în vederea lărgirii orizontului cultural şi cinematografic şi cu scopul cooperărilor viitoare - „Restaurarea şi punerea în valoare a patrimoniului de filme” şi „Posibilităţi de coproducţie şi cooperare”.

Evenimentul este iniţiat de Mirona Radu, profesionist în industria filmului cu o experienţă de aproximativ zece ani în producţie şi distribuţie de film, precum şi festivaluri internaţionale, organizat de Creatrix Fama şi Culture Reality.

Proiectul a fost conturat după o serie de întâlniri cu experţi internaţionali, printre care Madeleine Probst (Watershed, Europa Cinemas), Sten-Kristian Saluveer (Storytek, Cannes Next), Jon Barrenechea (MUBI), Matthijs Wouter Knol (European Film Market) şi Paula Astorga (Cineteca National).

Iniţial, în luna iunie a acestui an, a fost anunţată o ediţie pilot a festivalului pentru decembrie 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.