DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Prima întâlnire între noul vicepremier și un comisar european: Ce au discutat

vasile dancu

Prima întâlnire între noul vicepremier și un comisar european.  Viceprim-ministrul Vasile Dîncu, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice, a avut astăzi, 20 noiembrie a.c., la Palatul Victoria, o primă întrevedere cu Corina Crețu, comisar european pentru politica de dezvoltare regională.

Comisarul european a profitat de întâlnire pentru a felicita noul viceprim-ministru, dar și pentru a avea un schimb de informații privind măsurile prioritare în domeniul programelor cu cofinanțare din fonduri europene.

Corina Crețu a arătat că își dorește o colaborare strânsă între Comisie și ministerele care gestionează programe europene, pentru că este nevoie de coordonare și eficiență, succesul programelor fiind o țintă comună.

Vasile Dîncu a asigurat comisarul european de întreaga sa disponibilitate pentru colaborare și a arătat că modul de organizare existent în Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) îi permite să-și pună rapid în practică propria viziune în domeniu.

“Mă bucur să primesc vizita dumneavoastră, este printre primele vizite și o consider binevenită, pentru că vorbim despre un domeniu extrem de important. Este foarte util să stabilim noile contacte, să punctăm împreună modalitățile prin care putem accelera absorbția. Chiar dacă mai avem puțin timp până la finalul anului, încă sunt lucruri pe care le putem face pentru bunul mers al acestor programe. Vom lua rapid toate măsurile care se impun”, a declarat viceprim-ministrul Vasile Dîncu, conform unui comunicat de presă.

Cei doi oficiali au discutat atât despre programele din generația 2007-2013, cât și despre noua perioadă de programare, despre modificările legislative sau administrative necesare, conform unui plan de acțiune comun, și despre aspectele de urmărit în perioada imediat următoare.

Noul ministru al dezvoltării regionale și administrației publice are deja în pregătire un plan de măsuri pe termen scurt, care urmează să fie discutat foarte curand cu comisarul european.

MDRAP gestionează, în perioada de programare 2014-2020, 12 programe de cooperare teritorială europeană.

Programele de Cooperare Teritorială Europeană presupun cooperarea, prin intermediul unor proiecte gestionate şi administrate în comun de partenerii din statele participante, a unor regiuni din România:

• cu regiuni din statele vecine, în cadrul cooperării transfrontaliere - prin care se finanțează proiecte de accesibilitate (transport şi tehnologia informaţiei), mediu şi prevenirea riscurilor, dezvoltare economică şi socială şi acţiuni „people to people”;

• cu regiunile dintr-un anumit spaţiu geografic, în cadrul cooperării transnaţionale - prin care se finanțează acţiuni şi dezvoltarea de reţele care să ducă la dezvoltare teritorială integrată în domenii precum: inovaţia, mediul, accesibilitatea și dezvoltarea urbană;

• cu regiuni din orice stat membru al Uniunii Europene, în cadrul cooperării interregionale – cooperarea între autorităţile publice pe probleme de interes comun, prin transfer de experienţă şi bune practici între regiunile UE, prin constituirea de reţele între oraşele şi între cercetătorii din UE.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.