Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima întâlnire la nivel înalt din Singapore: Donald Trump a avut un dejun de lucru cu premierul singaporez

NYMag
Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump s-a întâlnit luni cu premierul singaporez Lee Hsien Loong, cu o zi înaintea summitului istoric pe care îl va avea cu liderul nord-coreean Kim Jong-un în oraşul-stat din Asia de Sud-Est, relatează dpa, informează Agerpres.

Trump şi Lee şi-au făcut o scurtă apariţie după întâlnirea privată desfăşurată la Istana, reşedinţa oficială a preşedintelui singaporez, şi-au strâns mâinile în timp ce pozau şi zâmbeau în faţa camerelor de televiziune, după care au intrat în clădire, pentru un dejun de lucru cu oficiali din SUA şi Singapore.

Niciunul nu a făcut comentarii pentru presă, dar, în timp ce îşi ocupau locurile, Trump a putut fi auzit spunându-i lui Lee: 'Avem o întâlnire foarte interesantă mâine şi cred că o să iasă foarte bine'.

Între timp, oficiali din delegaţia americană au încheiat o întâlnire care a durat mai mult de două ore cu responsabili nord-coreeni, la hotelul Ritz Carlton.

Ambasadorul SUA în Filipine, Sung Kim, care anterior şi-a reprezentat diplomatic ţara în Coreea de Sud, a condus delegaţia americană, iar Choe Son Hui, adjunct al ministrului de externe nord-coreean, a făcut parte din delegaţia Coreei de Nord.

Secretarul american de stat, Mike Pompeo, care îl însoţeşte pe preşedintele Trump în Singapore, a scris ulterior pe Twitter că discuţiile au fost 'substanţiale şi amănunţite'.

Vezi și: Oficialii americani și nord-coreeni au inițiat dialogul preliminar pentru întâlnirea de mâine între Donald Trump și Kim Jong-un

Premierul singaporez s-a întâlnit separat, duminică seară, şi cu liderul nord-coreean, sosit cu câteva ore mai devreme în oraşul-stat.

Summitul istoric, care va aduce pentru prima faţă în faţă un preşedinte american şi un lider nord-coreean, va viza un acord privitor la denuclearizarea Coreei de Nord în schimbul relaxării sancţiunilor diplomatice şi economice asupra Phenianului.

Potrivit KCNA - agenţia oficială de presă de la Phenian -, cele două părţi vor face schimb de opinii cu privire la instituirea unor noi relaţii nord-coreeano-americane, precum şi despre 'problema construirii unui mecanism permanent şi durabil de menţinere a păcii în Peninsula Coreeană' şi 'problema realizării denuclearizării Peninsulei Coreene'.

'Grozav să fiu în Singapore, emoţie în aer!', a postat Trump pe Twitter luni dimineaţă, după ce mai devreme afirmase că se află într-o 'misiune de pace', dar avertizase că discuţiile faţă în faţă sunt ' o şansă care nu se va repeta'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.