Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima universitate din București care declară război traficului de persoane

euronews.com
trafic de persoane

România ocupă primul loc în cadrul Uniunii Europene în ceea ce privește traficul de persoane, conform Comisiei Europene. În acest context, Universitatea Româno-Americană, în colaborare cu Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, marchează o premieră în mediul academic bucureștean prin organizarea primei ediții a campaniei de conștientizare și prevenire a traficului de persoane, intitulată „Suflete Albe pe Piața Neagră”. Evenimentul este deschis atât comunității academice, cât și publicului larg.

Conform Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, în 2023, interesul infracțional din sfera traficului de persoane a rămas orientat preponderent către exploatarea persoanelor de gen feminin, în special a celor minore, marea majoritate în domeniul prostituției și pornografiei. Astfel, datele statistice naționale oferă o pondere de 77% din victimele identificate, ca fiind de gen feminin, proporția minorelor (40%), depășind anul acesta cea a femeilor (37%).

Universitatea Româno-Americană este prima universitate din București care declară război traficului de persoane, demarând o serie de dezbateri care pune la aceeași masă specialiști, victime și tineri. Programul evenimentului „Suflete Albe pe Piața Neagră” include o serie de discursuri și prezentări de la personalități cheie în lupta împotriva traficului de persoane, precum rectorul Universității Româno-Americane, prof. univ. dr. Costel Negricea, și Comisar Șef de Poliție Cristina Maria Stepanescu, director adjunct al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane., alături de decanul Facultății de Drept, conf. univ. dr. Mihaela Prună.

Este programată și o sesiune de dezbateri despre psihologia victimei și impactul pe termen lung al acestor experiențe, cu participarea președintelui ONG-ului ADPARE, Gina Stoian. Totodată, conf. univ. dr. Norel Neagu, prodecanul Facultății de Drept, și conf. univ. dr. Mihai Olariu, președintele Senatului universității, vor discuta aspectele juridice complexe asociate cu traficul de persoane.

La discuții, alături de specialiștii din cadrul Agenției, vor participa studenți, dar și elevi din București.

Această inițiativă subliniază angajamentul Universității Româno-Americane de a fi la frontul luptei împotriva traficului de persoane, promovând educația și implicarea activă în prevenirea și combaterea acestei crime grave.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.